Wat is Kolibri?

Tijdens een launchevent in Nieuwegein hebben we op 25 januari 2017 de opvolger van Venum gepresenteerd. Deze software heet Kolibri en zal vanaf mei 2017 stapsgewijs worden uitgerold onder bestaande Venum gebruikers en geleverd aan nieuwe gebruikers. Op deze pagina geven we antwoord op vragen die onze gebruikers hebben.

Wil je weten hoever we zijn met de ontwikkeling van Kolibri? Bekijk dan dit artikel.

Waarom compleet nieuwe software?
De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Door een compleet nieuw pakket te maken kunnen nieuwe technieken worden gebruikt.  Daardoor zal Kolibri werken met alle browsers en op alle apparaten (desktops, laptops, tablets en smartphones). Daarnaast kan veel makkelijker met derden worden gekoppeld omdat Kolibri een zogenaamde API first applicatie is.

Wat gaat Kolibri kosten?
De kosten voor gebruikers die al werken met Venum blijven hetzelfde als je overstapt naar Kolibri. Voor nieuwe gebruikers gaat Kolibri € 89,- per maand kosten.

Moet ik om over te stappen gegevens opnieuw invoeren?
Nee. Alle gegevens die in Venum staan zijn ook in Kolibri aanwezig. Kolibri gebruikt dezelfde database als Venum. We zullen je ook niet zomaar ineens gaan omzetten. Er zal eerst een periode zijn waarin je zowel in Venum als in Kolibri kan kijken. Pas als we zeker weten dat alles soepel draait zullen we beginnen met het uitschakelen van Venum.

Welke soorten onroerend goed worden in Kolibri ondersteunt?
Net als in Venum kan je in Kolibri particulier, bedrijfsmatig en agrarisch onroerend goed beheren. Ook zal de module nieuwbouwprojecten uit Venum beschikbaar zijn in Kolibri. We hebben het in Kolibri veel makkelijker en sneller gemaakt om alles te onderhouden en publiceren. In principe is de basisgedachte van Kolibri dat je een object binnen 10 minuten na de opname al voor het eerst kan publiceren.

Hoe zit het in Kolibri met Silverlight?
Silverlight is een technologie die wordt gebruikt in Venum. Het zal in Kolibri niet meer terugkeren zodat het niet meer uitmaakt welke browser je gebruikt en of je op een PC of op een Mac werkt. Daarnaast werkt Kolibri ook in alle browsers op tablets en smartphones, mits deze verbonden zijn met het internet.

Hoe zit het met handleidingen en trainingen?
Op dit moment werken we al hard aan het schrijven van de Kolibri handleidingen. Als we in mei beginnen met het uitrollen van Kolibri dan zullen voor alle onderdelen handleidingen beschikbaar zijn én kan je, als je dat wilt, deelnemen aan speciale Kolibri webinars

Wat betekent API first?
Kolibri is een API first applicatie. Dat betekent dat het voor andere partijen die software of apps ontwikkelen heel erg makkelijk is om aan Kolibri te koppelen.

Hoe weet ik wanneer ik kan overstappen?
Vanaf begin mei zetten we de eerste kantoren over. We hebben ervoor gekozen stapsgewijs alle kantoren over te zetten. Zodra jouw kantoor overgezet wordt ontvang je ruim van te voren bericht van ons met daarin de link naar Kolibri waar je in kan loggen met je huidige inlog gegevens.

Ik wil een tablet aanschaffen. Welke kan ik kiezen?
Kolibri werkt op iedere PC, laptop en tablet, als je maar een internet verbinding hebt.

Zijn alle Kolibri functionaliteiten vanaf het begin live?
Nee, niet alle functionaliteiten zijn direct beschikbaar in Kolibri. In de aankomende maanden zullen wij met regelmaat laten weten welke nieuwe functionaliteiten klaar zijn voor gebruik. Je hebt nog de mogelijkheid om te switchen naar Venum tot Kolibri helemaal klaar is.

Wanneer worden de Kolibri functionaliteiten live gezet?
De Kolibri functionaliteiten zullen in fases live gezet worden. Dit doen we om eventuele aanpassingen snel en doeltreffend door te kunnen voeren zodat je optimaal gebruik van Kolibri kunt maken. Tijdens deze periode kan je nog steeds gebruik maken van Venum. Bekijk hier wanneer wat aan Kolibri toegevoegd zal worden.

Wat zit er er in Kolibri wat niet al in Venum zat?
Volledige e-mail integratie. Ontvang en verzend al je e-mail vanuit je favoriete software, Kolibri.
Is een woning gelijk verkocht? Kolibri bevat een handige widget die je in staat stelt om meteen de relevante gegevens van het pand in te voeren.
Begrijpelijke foutmeldingen. Het kan voorkomen dat er bij het publiceren van een opdracht gegevens niet of onjuist zijn ingevoerd. In Kolibri zie je in één oogopslag welke velden nog wat extra liefde nodig hebben.
Kolibri is niet meer afhankelijk van z.g. browserplugins als Silverlight en is daarom te gebruiken in elke moderne browser, zoals Microsoft Edge, Firefox, Safari of Chrome.

Wat als hierboven mijn vraag nog niet beantwoord is?
Het kan natuurlijk altijd dat je nog vragen hebt. Mail ons dan, we helpen je graag!