Opdrachten in Kolibri - een nieuwe opdracht toevoegen

Een nieuwe opdracht invoeren bestaat uit vijf stappen die hieronder beschreven worden.

1. Opdrachtgever
  2. Adres
  3. Financieel
  4. Opdracht
  5. Marketing

Je kunt tijdens het invoeren van de opdracht tussentijds je invoer opslaan door op de blauwe knop "Acties" te klikken en "Opslaan" te selecteren.

Klik linksboven op het groene tabje “Nieuw” en kies “Opdracht”. Je komt bij de eerste stap, “Opdrachtgever”.

Onderin het scherm kun je altijd zien bij welke stap je zit.

Stap 1 - Opdrachtgever

In het veld “Wie is de opdrachtgever” voer je de naam van de opdrachtgever in. Komt deze al voor bij je relaties dan kun je hem/haar daaruit kiezen, is het een naam die nog niet voorkomt dan krijg je de mogelijkheid om die alsnog toe te voegen aan je relaties.

Daarna kies je van welke medewerker deze opdracht is.

Vervolgens maak je de keuze tussen een particuliere, een bedrijfsmatige, een agrarische opdracht of productierechten en geef je aan of het koop of huur betreft.

Het vinkje “Vertrouwelijk” geeft je de mogelijkheid om de opdracht niet op internet te tonen.

Onder het item “Wat wordt aangeboden” staan de categorieen waaronder de opdracht valt. Dit is verplicht om op te geven, omdat anders de opdracht niet gepubliceerd zal worden. Elke categorie is onderverdeeld in verschillende soorten die weer verschillende types kent. Je kunt in deze stap ook aangeven of het nieuwbouw en/of aanbouw betreft.

Heb je alles bij stap 1 ingevoerd dan ga je naar stap 2 door op de groene knop “Volgende >” rechtsonder in het scherm te klikken.

Stap 2 – Adres

Kies hier het land en voer het adres in. Venum zal dan automatisch de adresgegevens aanvullen. Mocht de straatnaam niet gevonden worden dan kun je die handmatig toevoegen. Kolibri maakt gebruik van dezelfde database als postcode.nl dus let er wel op dat het adres ook werkelijk op postcode.nl te vinden is.

Onder de adresgegevens kun je ook de ligging aangeven door een keuze te maken uit het dropdown menu dat verschijnt als je op het veld 'Ligging' klikt. Je kunt meerdere opties selecteren.

Door op 'Kadastrale gegevens te klikken opent het scherm met de kadastrale gegevens. Klik op de knop 'Toevoegen' en vul de gegevens in.

Heb je deze stap doorlopen ga dan naar stap 3.

Stap 3 - Financieel

Deze stap is onderverdeeld in meerdere tussenstappen: Prijs - Courtage - Commissie voor Exchange - Eventuele kostenposten. Voor koopopdrachten komt er nog de stap Biedingen bij.

3A - Prijs
Als je de prijscode, de prijs en de condities hebt ingevoerd, klik dan op de groene knop 'Aanpassen'. De acuele vraagprijs wordt getoond. Mocht de prijs ooit veranderen kun je die opnieuw invoeren. Als je dan weer op de knop 'Aanpassen' klikt zie je ook het prijsverloop.

De WOZ waarde kun je handmatig invoeren maar je kunt hem ook ophalen.

Wat verder nog belangrijk is is dat je kunt aangeven of de prijs getoond moet worden op je website en op overige publicaties zoals o.a. Funda.

3B - Courtage
Geef hier aan wie courtage betaalt in vaste bedragen of procenten. Aan de rechterkant zie je het totaalbedrag.

3C - Commissie voor Exchange

3D - Biedingen
In deze stap kun je biedingen toevoegen en bekijken. Je kunt een bod accepteren of een tegenbod toevoegen. Een tegenbod kun je ook weer intrekken.

3E - Kostenposten
Voer hier de maandelijkse en jaarlijkse kosten in voor de koper/huurder die bij dit pand horen, zoals bijvoorbeeld de bijdrage VVE of de OZB.

Stap 4 - Opdracht

Particuliere opdracht

Dit scherm is onderverdeeld in 5 tussenstappen. Klik op de stap die je in wil voeren.

4A - Ruimtes en tuinen
Als eerste voer je hier het aantal woonlagen in. Vervolgens kun je de ruimtes en tuinen toevoegen toevoegen. Klik op de groene knop 'Toevoegen' naast de betreffende ruimte en voer de gegevens van die ruimte in. Je kunt bij elke ruimte een foto toevoegen.

4B - Maten en cijfers
Hier voer je het bouwjaar of de bouwperiode in en vervolgens de diverse oppervlaktes en inhoud.

De velden met een ikoontje er achter zijn verplicht. Vul je deze niet in dan kan het pand niet gepubliceerd worden.

4C - Energie en lasten
Deze tussenstap spreekt voor zich. Selecteer hier de energieklasse, de isolatievormen, de soort verwarming en het type raamkozijnen.

4D - Bijzonderheden
Ook deze stap spreekt voor zich. Wel belangrijk is dat je aangeeft of het een recreatiewoning of permanente bewoning betreft. Selecteer verder alles wat van toepassing is.

4E - Mede-aanmelders
Hier kun je eventuele mede-aanmelders toevoegen. Deze worden ook getoond op Funda.nl.

Stap 5 - Marketing

Deze laatste stap omvat de marketingaspecten van de opdracht. Aan de rechterkant kun je selecteren wat je wilt toevoegen.

5A - Foto's
Klik op 'Foto's toevoegen' en selecteer foto's die op je computer staan.

5B - Tekst
Voer hier de teksten in die bij deze opdracht getoond worden op je eigen website en op de diverse internet websites waar je je panden publiceert.

5C - Media partners en publicaties
Hier zie je de diverse mediapartners die je bij de instellingen hebt geactiveerd. Selecteer hier de partners waar je je panden gepubliceerd wil zien.

5D - Website opties
Als je gebruik maakt van een Housenet website heb je hier een aantal mogelijkheden om je object nog meer onder de aandacht te brengen. In de pay-off kun je een korte omschrijving over het pand geven. Wanneer iemand op de website over de foto beweegt wordt deze zin zichtbaar. Je kunt hier ook aangeven of dit object als een topper en/of als een special getoond moet worden.

Is het object verkocht? Door op 'Testimonial' te klikken kun je tekst invoeren en/of de verkooptermijn op je website tonen.

5E - Plattegrond
Hier kun je plattegronden toevoegen.

5F - Video
Heb je een video van de opdracht dan kun je die uploaden naar bijvoorbeeld Youtube. Voer in het veld de link naar de video in.

5G - Presentatie of brochure
Je hebt hier de mogelijkheid om een brochure in PDF-formaat up te loaden of in Kolibri een brochure te maken. Klik in het laatste geval op de blauwe knop 'Maken'. Je krijgt dan de keuze uit diverse templates. Hier zijn wel kosten aan verbonden, namelijk 4 euro per pand. Als je brochures in je eigen huisstijl wil maken neem dan contact met ons op.

5H - Open huis
Als er voor dit pand een Open Huis is kun je dat hier aangeven. Dit wordt dan doorgestuurd naar je eigen website en de diverse internetsites waarnaar deze opdracht gepubliceerd moet worden.

5I - Budget
Hier kan je het marketing budget van deze opdracht bijhouden.