Opdrachten in Kolibri

Van je opdrachtgever krijg je de opdracht om een object te verkopen. Hoe pak je dat aan? Waar kun je de gegevens over een object terugvinden? Dat wordt hier stap voor stap uitgelegd.

Opdracht aanmaken

Je kunt vanuit elk menu in Kolibri een opdracht aanmaken.

• Klik op 'Nieuw' en selecteer 'Opdracht'
  • Je komt nu in het bewerkingsscherm. Voer zoveel mogelijk gegevens over deze opdracht in. Een gedetailleerde uitleg over het bewerkingsscherm vind je hier.
  • Tussendoor kun je het object opslaan door rechtsboven op 'Opslaan' te klikken. Ook bij het sluiten van het bewerkingsscherm zal er gevraagd worden of je de informatie wilt opslaan.

Je opdracht staat nu als concept. Dit betekent dat alle gegevens wel in Kolibri staan maar nog niet op je eigen website of bijvoorbeeld funda.nl.

Opdrachten overzicht

Wanneer je op 'Opdrachten' klikt kom je in het opdrachten overzicht. Hierin staan al je opdrachten. Standaard worden hier alleen de beschikbare objecten getoond. Je kunt dit aanpassen door aan de linkerkant de zoekcriteria aan te passen. Ook kun je een specifiek object opzoeken door in de zoekbalk bovenin (een deel van) het adres in te voeren. Je kunt dan het object selecteren zodat je gelijk naar het detail scherm van het object gaat.

Als je je selectie wil exporteren naar Excel, klik dan op de groene knop 'Exporteren' rechts bovenaan de lijst.

Opdracht bekijken

Vanuit het opdrachten overzicht kun je een opdracht selecteren. Je komt dan op de detailpagina van een object. Hier zie je de belangrijkste gegevens.

Aan de linkerkant kun je de volgende onderdelen vinden:

• Algemeen: de belangrijkste gegevens in één overzicht.
  • Tijdlijn: alle gebeurtenissen die met dit object te maken hebben.
  • Netwerk: gekoppelde relaties zoals bijvoorbeeld de verkoper.
  • Dossier: alle documenten die bij dit object horen.

Opdracht publiceren

Wil je een opdracht online zetten? Klik dan vanuit het opdracht detailscherm op 'Acties' en selecteer 'Publiceren'. Hier zie je waar je opdracht geplaatst zal worden en of er nog iets aangepast moet worden.

Opdracht bewerken

Objectgegevens aanpassen kan door in het detailsscherm op 'Bekijken/bewerken' te klikken. Je komt dan in het bewerkingsscherm. Als je klaar bent kun je op 'Opslaan' klikken en het tabblad sluiten. Wijzigingen worden automatisch doorgestuurd naar de mediapartners waar dit object gepubliceerd is. Hier hoef je dus niets meer voor te doen.

Opdracht afronden

Een opdracht kan op verschillende manieren afgerond worden. Ga daarvoor naar het detailscherm van het object en ga naar 'Acties'.

• Direct verkocht: dit kan alleen als je opdracht nog in concept staat. Zie dit artikel voor meer informatie.
  • Verkocht onder voorbehoud: klik op 'Verkocht!'. Er opent zich een scherm waarin je kunt aangeven wie het pand verkocht heeft, tot welke datum het voorbehoud loopt, op welke datum de koopakte getekend wordt, wat de transportdatum is en voor hoeveel het object uiteindelijk verkocht is. Let op: wanneer de datum voorbehoud verlopen is of helemaal niet ingevuld wordt zal het object op 'verkocht' komen te staan. Dit kan niet meer terug gedraaid worden.
  • Verkocht:
  • Verhuurd: geef aan wie de nieuwe huurder wordt, vanaf wanneer de nieuwe bewoner dit object huurt en wat de verhuurprijs is.
  • Intrekken: klik op 'Intrekken'. Geef een reden en de datum waarom hij ingetrokken moet worden op en het object zal niet langer gepubliceerd worden.