Silverlight en Safari

Venum maakt gebruik van Silverlight, een programmaatje dat functionaliteit aan de browser toevoegt. Helaas is het zo dat moderne browsers de ondersteuning voor deze z.g. plug-ins aan het afbouwen zijn waardoor Venum niet meer werkt in Firefox of Google Chrome. Deze browsers zullen blijven vragen of je Silverlight wil installeren, ook al is dat reeds geïnstalleerd.

Dit artikel gaat over het gebruik van Venum op een Apple computer. Klik hier voor het gebruik van Venum op een Windows computer.

De opvolger van Venum, Kolibri, maakt geen gebruik meer van Silverlight en zal in alle moderne browsers te gebruiken zijn. Tot het zover is kun je Venum blijven gebruiken in Safari. Deze browser ondersteunt Silverlight nog wel en is de standaard browser op een Apple computer.

Als Silverlight al op je computer is geïnstalleerd maar Safari blijft om Silverlight vragen komt dat waarschijnlijk door de veiligheidsinstellingen van Safari. Volg onderstaande stappen om in Safari Venum toestemming te geven gebruik te maken van Silverlight.

Open Venum en klik, als Venum om Silverlight vraagt, op 'Safari' in de menubalk. Selecteer 'Voorkeuren'.

Open het tabblad 'Beveiliging', geef toestemming om plugins te gebruiken door het veld 'Internetplugins' aan te vinken en klik op 'Plugin-instellingen'..

In de lijst met plug-ins die verschijnt staat Silverlight. Vink Silverlight aan en selecteer aan de rechterkant achter Venum 'Aan'. Doe dit ook bij het veld 'Bij bezoeken van andere websites:' als je in het vervolg ook andere websites automatisch toestemming wil geven om Silverlight te gebruiken.

Communicatie fout

Onderstaande foutmelding kan ontstaan wanneer er nog een oude versie van Silverlight geïnstalleerd staat. In dit geval volg je de volgende stappen.

Verwijder de oude versie van Silverlight: https://www.microsoft.com/getsilverlight/get-started/install/uninstall-mac

Vervolgens mag Silverlight opnieuw geinstalleerd worden vanaf de url:
https://www.microsoft.com/getsilverlight/Get-Started/Install/Default

Hierna is inloggen weer mogelijk.