Een compleet nieuwe URL structuur voor Housenet.

We hebben de URL structuur van aanbod pagina's (zoekresultaten en details) compleet opnieuw geïmplementeerd. We wilden af van de nummers die in de Housenet URL’s stonden en gaan werken met een zogenaamde "directory" structuur. Maar omdat Google de oorspronkelijke URL’s al geïndexeerd had moest de "oude" URL structuur natuurlijk wel blijven werken; bezoekers moeten doorgestuurd worden naar pagina’s met de nieuwe structuur. En zo hebben we het ook gemaakt.

Hoe werkt dat?
Om gegevens (pagina's, artikelen, panden, nieuwbouwprojecten, etc.) op een website uit de database van die site te halen wordt normaal gesproken gebruik gemaakt van unieke ID's. Dat zijn nummers op basis waarvan een specifieke pagina of pand wordt opgehaald uit de database. Deze nummers staan in de URL van de webpagina zodat Housenet weet welke pagina of pand er getoond moet worden.

We hebben nieuwe technologie geïmplementeerd waardoor het niet meer noodzakelijk is om met nummers te werken, het kan nu ook met unieke teksten. Deze teksten zijn dan de ID's van bijvoorbeeld  panden.

Specifiek
Wat hebben we gedaan? Om te beginnen hebben we de zoekresultaten pagina aangepast. Zo was de url eerst:

https://www.jouwsite.nl/21-bzzs9/aanbod-resultaten?PropertyType=Res

Dat is nu

https://www. jouwsite.nl/woningaanbod/koop/arnhem/type-appartement

En zou je er steeds een "directory" afhalen dan blijft het werken. Zie:

https://www. jouwsite.nl/woningaanbod/koop/arnhem/

https://www. jouwsite.nl/woningaanbod/koop/

Maar de andere kant op werkt het ook, zie bijvoorbeeld:

https://www. jouwsite.nl/woningaanbod/koop/arnhem/jansbuitensingel/

Landingspagina’s
In totaal worden er door Housenet automatisch 7 landing pagina's gemaakt:

1. Voor al het aanbod, bijvoorbeeld:

…/woningaanbod/koop

1. Voor al het aanbod in een specifiek land, bijvoorbeeld:

…/woningaanbod/koop/land-spanje

1. Voor al het aanbod in een specifieke provincie, bijvoorbeeld:

…/woningaanbod/koop/provincie-gelderland

1. Voor al het aanbod in een specifieke gemeente, bijvoorbeeld:

…/woningaanbod/koop/gemeente-arnhem

1. Voor al het aanbod in een specifieke plaats, bijvoorbeeld:

…/woningaanbod/koop/arnhem

1. Voor al het aanbod in een specifieke wijk, bijvoorbeeld:

…/woningaanbod/koop/arnhem/wijk-spijkerkwartier

1. Voor al het aanbod in een specifieke straat, bijvoorbeeld:

…/woningaanbod/koop/arnhem/jansbuitensingel

Detailpagina’s van aanbod

Tot slot hebben we ook de URL structuur van detailpagina’s van je aanbod aangepakt. Aan de URL van een "straat-landingspagina" wordt het huisnummer toegevoegd, om zo te komen tot bijvoorbeeld:

https://www. jouwsite.nl/woningaanbod/koop/arnhem/jansbuitensingel/7-a

Uiteraard is er rekening gehouden met situaties waarbij het huisnummer of zelfs het hele adres niet getoond mag worden (huurpanden). In die gevallen wordt een alternatieve URL gebruikt.

>>Lees hier meer over hoe je zorgt dat je Housenet site gevonden wordt in Google

>>Lees hier hoe je jouw site (gratis) koppelt aan Google Analytics

>>Nog geen Housenet website? Klik hier voor een gratis demo