Hoe maak ik een nieuwe e-mailaccount aan in Outlook 2010?

Outlook is veruit het meest gebruikte e-mailpakket op de wereld. Om het makkelijk te maken hebben we hieronder een handleiding gemaakt waarmee het wel erg makkelijk wordt om uw e-mailaccount in te stellen. Zorg ervoor dat u uw login gegevens bij de hand heeft, die u heeft gekregen via onze Support afdeling.

1. Als eerst dient u Outlook 2007/2010 op te starten, in deze handleiding zijn wij uitgegaan van een Nederlandse versie van Outlook 2010.

2. Om uw e-mail account in te stellen moet u na het opstarten van Outlook 2010 in de menubalk kiezen voor de optie Bestand. U selecteerd daarna bij submenu Info "Account toevoegen".

3. Klik op vervolgens het bolletje aan bij "Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren". Hierna klikt u op "Volgende".

4. In het volgende scherm selecteert u "Internet e-mail".

5. Onze servers werken met zogenaamde POP3 accounts, in het volgende scherm kiezen we dus POP3 server'. Onze pop-server is pop.housenet2.nl

5. Hier kunt u al uw gegevens invullen, let erop dat de uitgaande mailserver ALTIJD de mailserver van uw inbelprovider/breedband provider is. Dit is over het algemeen altijd: smtp.PROVIDER.nl, dus bijvoorbeeld: smtp.xs4all.nl of mail.planet.nl

Bij gebruikersnaam en wachtwoord vult u uw gebruikersnaam en wachtwoord in welke u van ons heeft gehad per e-mail. Dit is dus NIET uw gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen op de website van uw makelaardij.

6. Nu zijn alle gegevens ingevuld, op finish of voltooien klikken en u bent klaar. U bent nu klaar met het configureren van uw Outlook 2010 en kunt via tabblad "Verzenden/ontvangen" in de menubalk uw e-mail ophalen!