Werken met Venum in het kort

In deze handleiding leggen we uit hoe je Venum op zo'n manier instelt dat je er optimaal gebruik van maakt. Daarnaast vertellen we hoe alle basisfuncties van Venum werken.

Welkom in de wereld van Venum

Eerst gaan we samen zorgen dat Venum op de juiste manier voor uw kantoor is ingesteld. Dat doen we in vijf eenvoudige stappen. In de zesde stap leggen we de basisfuncties van Venum uit.

1. BEDRIJF EN MEDEWERKERS

Om te beginnen gaat u inloggen bij Venum. Ga naar www.wazzupsoftware.com en klik rechtsboven op ‘inloggen Venum’. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Welkom in Venum!

Uw kantoor
Klik op ‘Mijn Venum’ en vervolgens op ‘Bedrijfsgegevens’ -> ‘Bewerken’ en selecteer uw kantoor.

Vul ontbrekende gegevens onder ‘1 Details’ in. Deze worden gebruikt bij het opmaken van documenten, matchmail en bij het versturen van uw aanbod naar derden. Vul uw financiële gegevens in bij ‘3 Financieel’. Ga naar ‘4 Logo’ en zet een kwalitatief goed logo in Venum. Klik op ‘Opslaan’ en sluit de instellingen. De gegevens van uw kantoor staan nu goed en compleet in Venum!

Medewerkers

Standaard staan de gegevens van één medewerker in Venum. U wilt waarschijnlijk met meer mensen tegelijk in Venum werken. Dat kan!

Klik in het hoofdmenu op ‘Relaties’. Klik in het overzicht wat u links ziet op ‘Medewerkers’. U ziet een overzicht van al in Venum aanwezige medewerkers. Om gegevens van een medewerker te veranderen kunt u op de naam dubbelklikken.

Om een medewerker toe te voegen klikt u met uw rechtermuis in het overzicht en kiest voor ‘Nieuw -> Medewerker’. Vervolgens vult u de gevraagde gegevens in en slaat de medewerker op.

LET OP! Een aangemaakte medewerker kan worden gekoppeld aan panden, heeft een eigen agenda en eigen taken. Maar hij/zij heeft nog geen eigen account om te werken in Venum. Voor een eigen account betaalt u een klein maandelijks bedrag. Ga bij de betreffende medewerker naar ‘5. Account’ en klik op de link ‘eigen account aanvragen’.

2. KOPPELINGEN

Koppelingen activeren
Venum is gekoppeld aan NWWI, Taxatieweb en het Kadaster. Om hiervan gebruik te maken moet u deze koppelingen aanzetten. Log daarvoor eerst in op Venum.

Kadaster
In Venum kunt u kadastrale berichten en kaarten ophalen. U heeft daarvoor inloggegevens voor het kadaster nodig, zorg dat u deze bij de hand heeft. Kies in Venum ‘Mijn Venum’ en dan ‘Instellingen’. Onder ‘Bedrijfsinstellingen’ staat ‘Kadaster’, klik daarop en vul de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u van het kadaster heeft gekregen. Klik op ‘Instellingen opslaan’. U kunt nu direct vanuit Venum kadastrale berichten en kaarten ophalen.

Taxatieweb

Het maken van taxatierapporten in Venum gaat met Taxatieweb. U heeft daarvoor bestaande inloggegevens van Taxatieweb nodig, zorg dat u deze bij de hand heeft. Kies in Venum ‘Mijn Venum’ en vervolgens ‘Instellingen’. Onder ‘Bedrijfsinstellingen’ staat ‘Taxatieweb’, klik daarop en vul de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u van Taxatieweb heeft ontvangen. Klik op ‘Instellingen opslaan’. U kunt nu vanuit Venum direct inloggen op Taxatieweb om taxatierapporten te maken.

NWWI

Vanuit Venum kunt u valideren via NWWI. U heeft daarvoor bestaande inloggegevens van NWWI nodig, zorg dat u deze bij de hand heeft. Kies in Venum ‘Mijn Venum’ en ‘Instellingen’. Onder ‘Bedrijfsinstellingen’ staat ‘NWWI’, klik daarop en vul de gebruikersnaam, wachtwoord en uw NWWI relatienummer in. Klik op ‘Instellingen opslaan’. Venum is nu voor u gekoppeld aan NWWI.

3. Media

Vanuit Venum kunt u aanbod publiceren naar externe media als woonportalen, drukkers, sociale media, etc.. Dat gaan we nu instellen.
Log in op Venum en ga naar Instellingen.

Activeren
Als u Venum voor het eerst gebruikt zullen mediapartners de status ‘Partner activeren’ hebben. Ze zijn beschikbaar, maar u moet ze activeren. Daartoe stuurt u een activeringsverzoek. Door dit verzoek te accepteren geeft de partner aan dat u gegevens vanuit Venum aan hem mag versturen. Om een activeringsverzoek te versturen klikt u bij de partner in Venum op ‘Partner activeren’. De status van de mediapartner zal veranderen in ‘Activatie in behandeling’. De partner heeft het verzoek ontvangen en in behandeling genomen. Zodra de activering is goedgekeurd verandert de status in ‘Handmatig’ of ‘Automatisch’, dat is per partner anders en kan nu door u zelf worden aangepast.

LET OP! Facebook en Twitter hebben een iets andere werkwijze dan de andere mediapartners. Klik op ‘Partner activeren’ en volg de stappen. Het spreekt voor zich.

4. HERINNERINGEN EN BEVESTIGINGEN

Venum herinnert u aan belangrijke datums én Venum stuurt bevestigingen voor belangrijke afspraken. Dat gaan we nu instellen.
Log eerst in op Venum.

Niet vergeten
In uw dagelijkse werk zijn er zaken die u niet wilt vergeten. Daarom herinnert Venum u eraan. Dat doet Venum bij:
- Het verlopen van een bankgarantie
- Het verlopen van een voorbehoud financiering
- Een bezichtiging die u moet opvolgen
- De verjaardag van een relatie
- Een relatie wiens huis u in het verleden heeft verkocht

U stelt zelf de herinneringen in. Kies ‘Mijn Venum’ en dan ‘Instellingen’. Klik op ‘Herinneringen’ -> ‘Niet vergeten’. Achter ieder type ‘Niet vergeten’ staat een knop ‘Instellen’. Klik daarop en vul de gevraagde velden in, het spreekt voor zich.

Bevestigingen
Venum verstuurt bevestigingen per mail en SMS voor afspraken die u maakt in de Venum agenda. Dat doet Venum bij:
- Afspraken voor een transport (aan verkoper, koper en notaris)
- Bezichtigingen (aan zoeker en verkoper)
- Afspraken voor het plaatsen van een bord (aan de verkoper)
- Afspraken voor inverkoopnames (aan de prospect)

U stelt bevestigingen zelf in. Kies ‘Mijn Venum’ en dan ‘Instellingen’. Klik op ‘Herinneringen’ -> ‘Bevestigingen’. Achter ieder type ‘Bevestiging’ staat een knop ‘instellen’. Klik daarop en vul de gevraagde velden in.

Venum vandaag
Het startscherm van Venum heet ‘Venum vandaag’. U ziet welke bankgaranties en voorbehouden verlopen. Daarnaast welke bezichtigingen u nog moet opvolgen, bij welke relatie het tijd is om weer eens iets van u te laten horen en of er relaties zijn die binnenkort hun verjaardag vieren.

5. iVENUM EN HOUSENET

Venum is klaar voor gebruik! Uw leven staat op het punt om leuker en eenvoudiger te worden. Nog twee dingen doen om het te perfectioneren…

iVenum
Onderweg wilt u weten wat er in uw agenda staat en wilt u afspraken kunnen plannen. U wilt gegevens van uw relaties en uw objecten kunnen raadplegen. U wilt dat die gegevens worden gesynchroniseerd met kantoor. U wilt iVenum. Ga naar de App Store, zoek op ‘iVenum’ en download onze app. De token om iVenum te activeren vindt u onder ‘Mijn Venum’ ->Instellingen -> Outlook connector’. Veel plezier!

Housenet 3
Aanbod uit Venum automatisch en realtime op uw website. Iedere wijziging aan een pand direct op uw site. Teksten, foto’s, brochures, plattegronden, documenten, alles. Uw website communiceert op veel meer manieren met Venum. Een zoekopdracht die via de website wordt aangemaakt wordt automatisch in Venum opgeslagen, inclusief de zoeker. Ook een informatieverzoek en een bezichtigingsaanvraag worden automatisch verwerkt. Dat en meer is Housenet 3. Nog geen Housenet 3 website? Klik in Venum rechtsboven op ‘Housenet 3’ en geniet van een vrijblijvende demo.

6. BELANGRIJKE FUNCTIES

Op de volgende pagina’s geven we een beknopte uitleg van de belangrijkste functies van Venum.

Zoeken in Venum
U kunt in Venum zoeken in relaties, objecten, zoekopdrachten, taxatierapporten, facturatie en kadaster.

Voer uw zoekterm of een gedeelte ervan in en klik op het vergrootglas (of druk op ‘enter’). Het zoekresultaat wordt direct getoond. Het is een vrije zoekfunctie. U kunt namen, delen van namen, cijfers (telefoonnummers, postcodes) of wat dan ook invullen. Venum zoekt overal naar.

ARO
Venum gebruikt het baanbrekende ARO concept. ARO betekent Actie, Relatie, Object. Iedere actie (afspraak, taak, document, mail, sms, etc…) wordt gekoppeld aan de bijbehorende Relatie en Object. Met als resultaat spontane dossiervorming. De ARO knop staat bij relaties en objecten.

Koppel aan iedere relevante actie in Venum een relatie en een object. Dan maakt u optimaal gebruik van Venum ’s dossiervorming.

Agenda

Taken

Relaties

Objecten

Objecten overzicht:

1: Overzicht van toegekende sleutels
2: Adres weergave met miniatuur weergave objecten
3: Beschikbaarheid status per object
4: Te berekenen courtage
5: Uniek referentie nummer per object
6: Nieuw aan te bieden objecten

Object detail pagina:

Zoekopdrachten

Inbox