Werken met Housenet 3 in het kort

Werken met Housenet 3 is hartstikke eenvoudig. We hebben een handleiding voor je gemaakt waarin we vertellen hoe alle basisfuncties van je Housenet 3 website werken.

Inloggen
Om te werken met Housenet 3 moet u eerst inloggen. Daarvoor gaat u naar onze website www.wazzupsoftware.com en klikt rechtsboven op ‘Inloggen: Housenet 3’. Daarna vult u uw e-mailadres en wachtwoord in. U komt terecht in Housenet 3.

Inloggen vanuit Venum
Als u onze software Venum gebruikt logt u in vanuit Venum. In Venum ziet u rechtsboven een knop ‘Housenet 3’. Als u daar op klikt zit u meteen in Housenet 3, u hoeft geen apart e-mail adres en wachtwoord in te voeren.

Het menu van uw website aanpassen
U kunt zelf het menu van uw Housenet 3 site aanpassen. U kunt bijvoorbeeld de plek waar een pagina in het menu staat veranderen door middel van ‘drag & drop’. Ga op de pagina staan die u wilt verplaatsen en houdt de linker muisknop ingedrukt. De pagina wordt wit en u kunt hem verslepen. Versleep hem naar de gewenste plek in de structuur en laat vervolgens de linkermuisknop los. De pagina is nu verplaatst naar de door u gewenste plek.

Pagina’s bewerken
U kunt zelf de pagina’s op uw site bewerken. U kunt pagina’s toevoegen, verwijderen en aanpassen.

Toevoegen
Ga naar ‘site structuur’ en selecteer het menu waaraan u een pagina wilt toevoegen. Klik rechtsboven op ‘nieuw’ en selecteer het type pagina dat u wilt toevoegen. Vul vervolgens de gevraagde velden in.

Verwijderen
Ga naar ‘site structuur’ en selecteer het menu waarbinnen u een pagina wilt verwijderen. Klik op het driehoekje aan de rechterkant van de betreffende pagina, de balk schuift open. Klik op ‘pagina verwijderen’. Bevestig en de pagina is verwijderd. Let op! U kunt dit niet ongedaan maken!

Aanpassen
Ga naar ‘site structuur’ en selecteer het menu waarbinnen u een pagina wilt aanpassen. Klik op het driehoekje aan de rechterkant van de betreffende pagina, de balk schuift open. Klik op ‘aanpassen’ en pas vervolgens naar wens zaken aan.

De standaard inhoud aanpassen
U krijgt uw Housenet 3 website opgeleverd met een set gegevens die u helpen bij het vullen van uw site. Er staan al een aantal voorbeeld pagina’s in. Het is belangrijk dat u aan de slag gaat met het vullen van de site met uw eigen inhoud. U kunt natuurlijk zelf pagina’s toevoegen (hoe dat moet staat op de vorige pagina). Maar u kunt ook de inhoud van de voorbeeldpagina’s die wij er al in hebben gezet vervangen door uw eigen inhoud. Waar u ook voor kiest, ga er snel mee aan de gang. Het vullen van uw site kost tijd en aandacht.

Google Analytics koppelen
Google Analytics is software waarmee u het bezoek op uw website kunt meten. Het is de meest geavanceerde software die hiervoor bestaat en het is gratis. U kunt Google Analytics koppelen aan uw Housenet 3 website. Dat is erg eenvoudig. Klik rechtsboven in uw Housenet 3 dashboard op de blauwe knop ‘Koppeling met Google Analytics’ en log in met de gegevens van uw Google account. De rest van de stappen spreekt voor zich.

Let op! U hebt hiervoor een (gratis) account bij Google Analytics nodig. Heeft u die nog niet? Bezoek dan www.google.nl/analytics en maak een account aan.

Content
Uw Housenet 3 site kent een aantal voorbereide modules die het makkelijk maken om bepaalde inhoud snel aan uw site toe te voegen door van te voren gedefinieerde velden in te vullen. U kunt zo eenvoudig nieuws, links, veel gestelde vragen en gegevens van vestigingen en medewerkers onderhouden. Het werkt simpel. Klik in het menu op ‘Inhoud’, selecteer wat u wilt aanpassen en vul de betreffende velden in.

Nieuws:
Laat zien dat u actueel bent met lokaal of regionaal nieuws.

Veel gestelde vragen:
Bevestig uw deskundigheid door op uw site antwoord te geven op veel gestelde vragen.

Medewerkers:
Het gaat om mensen, niet om stenen. Laat dus ook zien door welke mensen bezoekers worden geholpen.

Links:
Help bezoekers door links naar andere interessante pagina’s op te nemen en verbeter daarmee tegelijk uw vindbaarheid bij Google.
hn3-

Media onderhouden
Als u pagina’s aan uw site toevoegt kunt u daarop foto’s, video en downloads zetten. U kunt de bestanden die u daarvoor gebruikt overzichtelijk opslaan in de mediabibliotheek van Housenet 3. Zo kunt u ze altijd vinden en indien gewenst op meerdere plaatsen binnen uw site gebruiken zonder ze opnieuw te moeten uploaden. U ziet de mediabibliotheek door te klikken op ‘Media’ in het hoofdmenu. Om nieuwe bestanden aan de bibliotheek toe te voegen klikt u op ‘Uploaden’.

Kantoor instellingen

Logisch en toch belangrijk. De actuele gegevens van uw kantoor. Te vinden onder ‘instellingen’ en dan ‘kantoor’. De inhoud spreekt voor zich. Begin gewoon bovenaan met invullen en werk alle velden af. Let op! U bent wettelijk verplicht om minimaal de volgende gegevens op uw website te vermelden:
• Uw bedrijfsnaam met rechtsvorm
• NAW-gegevens
• Telefoonnummer
• E-mail adres
• Kamer van Koophandel nummer
• BTW nummer

Vergeet niet uw sociale media en bezichtigingtijden in te vullen. Deze hebben invloed op de bezoekerskant van uw website.

Pand weergave aanpassen
Ongekend fl exibel, ongeëvenaard creatief. Dat bent u vanaf nu met uw Housenet 3 website. U heeft de beschikking over acht manieren om huizen te laten zien. Iedere minuut te veranderen. Acht indrukwekkende, schermvullende zoekresultaten pagina’s en detailpagina’s. Aanpassen is ontzettend simpel. Ga naar ‘Instellingen’ en vervolgens ‘Aanbod’ en klik op één van de acht sets. U kunt nu door de verschillende sets bladeren en er één selecteren. De gekozen weergave is direct actief op uw website.

Mobile
Ook een mobiele website van Housenet? Klik dan op ‘Instellingen’ en vervolgens op ‘Mobiel’. U kunt hier de welkomsttekst die op uw mobiele website staat aanpassen. Daarnaast kunt u een extra pagina aan uw mobiele website toevoegen waarvan u zelf de titel en tekst bepaalt.

Integratie met Venum
Uw Housenet 3 website heeft de mogelijkheid om volledig te worden geïntegreerd met Venum, onze CRM software voor makelaars. Wat gebeurt er dan?