Hoe plaats ik een (Youtube) video bij een object in Venum

In Venum kun je video's van objecten toevoegen om deze aan de bezoekers van je website te tonen. Onderstaande gaat uit van een Youtube video maar werkt vrijwel hetzelfde voor andere video hosting partijen.

De handleiding bestaat uit twee delen; Youtube en Venum.

Wat moet ik doen bij Youtube?

1. Open Youtube (http://www.youtube.nl).

2. Zoek (en open) de video die je bij het object wilt tonen.

3. Klik op de optie "Delen" (1) en kopieer de link (2) door de link te selecteren en de toetsencombinatie CTRL + C te gebruiken. Deze wordt niet herkend door de website omdat dit een verkorte link is van Youtube.

Het gaat wel goed als je altijd de link: http://www.youtube.com/embed/ gebruikt en daarachter het laatste gedeelte van deze link plaats, in het voorbeeld hieronder is dat de code: JkjOVU30174 (de link wordt dan:http://www.youtube.com/embed/JkjOVU30174

(!! let op dit is belangrijk als je niet wilt dat video's automatisch afspelen !!).

4. Ga nu verder in Venum (zie hieronder).

Wat moet ik doen in Venum?

1. Open Venum (http://app.venum.nl) en log in met je gegevens.

2. Zoek in Venum het object waarbij je een video wilt tonen. (in ons voorbeeld "Achter Schimmert 2")

3. Open het object en ga naar tab 4: Media (binnen Venum)

4. Kies onderaan de popup voor "Video's"

5. Klik rechts op de knop "Toevoegen"

6. Plak hier de link die je hebt gekopiëerd van youtube door middel van de toetsen combinatie ctrl+v. en klik vervolgens op "ok".

7. Klaar! De video zal spoedig op de website getoond worden!

Extra informatie: Het is momenteel niet mogelijk de video af te spelen in Venum zelf. Dit heeft geen effect voor het plaatsen van de video op je website.

Extra informatie: Het is momenteel niet mogelijk de video link te bewerken, als je een fout hebt gemaakt dien je de huidige video te verwijderen en opnieuw toe te voegen.

Extra informatie: Beschikbare video aanbieders:
www.youtube.com
vimeo.com
www.touronline.nl
pl.an
www.worldclip.nl
www.droomhuis360.nl
my.matterport.com