Een Youtube filmpje op mijn Housenet 3 website zetten

In Housenet kun je video's op een pagina plaatsen om deze aan de bezoekers van je website te tonen. Onderstaande gaat uit van een Youtube video maar werkt vrijwel hetzelfde voor andere video hosting partijen.

De handleiding bestaat uit twee delen; Youtube en Housenet.

Wat moet ik doen bij Youtube?

1. Open Youtube (http://www.youtube.nl).

2. Zoek (en open) de video die je bij het object wilt tonen.

3. Klik op de optie "Delen" (1) en kopieer de link (2) door de link te selecteren en de toetsencombinatie CTRL + C te gebruiken. (!! let op dit is belangrijk als je niet wilt dat video's automatisch afspelen !!).

4. Ga nu verder in Housenet (zie hieronder).

Wat moet ik doen in Housenet?

1. Open Housenet (https://cms.housenet3.nl/) en log in met je gegevens.

2. Ga naar je Hoofdmenu (1). Om een pagina te bewerken klik je op het pijltje (2) en op 'pagina bewerken' (3)

3. Ga naar het tabblad 'Inhoud' (1) om de tekst pagina te bewerken. Om een Youtube video op deze pagina te plaatsen klik je op het Youtube icoon (2)

4. Plak de Youtube link die je gekopieerd hebt hier (1). Klik op OK (2) om de video toe te voegen.

5. Je hebt nu de video op de gekozen pagina toegevoegd. Vergeet niet de pagina op te slaan. Klik op Afwerking (1) en op Opslaan (2).

6. Ga nu naar de pagina op je website en zie het resultaat. Gefeliciteerd, je hebt een video toegevoegd op je website!