Werken met Exchange: mutaties bekijken

Exchange is het uitwisselingssysteem van Venum. je kunt met Exchange het aanbod van collega makelaars binnen jouw brancheorganisatie zien. Daardoor kun je:

Weten wat er gebeurt in je werkgebied
In Exchange kun je kijken wat er in een afgelopen periode (1, 3, 7 of 30 dagen) binnen een door jou geselecteerd werkgebied is verkocht/verhuurd, welke prijswijzigingen hebben plaatsgevonden, wat er nieuw in verkoop/verhuur is en welke panden zijn ingetrokken.

Hoe werkt het?

Bij deze uitleg gaan we er van uit dat je de instellingen van Exchange al goed hebt gezet. (Kijk onder 'Werken met Exchange: instellingen' als je dat nog niet hebt gedaan).

Om te beginnen log je in op Venum en klikt op de optie 'Exchange' rechtsboven in het scherm.

Vervolgens zie je het dashboard van Exchange waarbij we nu alleen de linkerkant bespreken, het bekijken van mutaties.

Op basis van jouw voorkeuren en het werkgebied dat je hebt aangegeven bij de instellingen van Exchange zie je aan de linkerkant van je scherm mutaties:

Bovenaan het scherm kun je selecteren van welke periode je de mutaties wilt zien.

1. De mutaties sinds gisteren
  2. De mutaties in de afgelopen 3 dagen
  3. De mutaties in de afgelopen 7 dagen
  4. De mutaties in de afgelopen 30 dagen

Vervolgens wordt het resultaat getoond:

1. Je ziet weergegeven wat het totale aantal mutaties in je werkgebied is en hoeveel daarvan van jou zijn.
  2. Je ziet weergegeven hoeveel panden zijn verkocht of verhuurd in je werkgebied en hoeveel daarvan van jou zijn.
  3. Je ziet weergegeven hoeveel nieuwe panden er zijn in je werkgebied en hoeveel daarvan van jou zijn.
  4. Je ziet weergegeven hoeveel panden zijn ingetrokken in je werkgebied en hoeveel daarvan van jou zijn.
  5. Je ziet weergegeven van hoeveel panden in je werkgebied de prijzen zijn veranderd en hoeveel daarvan van jou zijn.

Door op een van de cirkels te klikken ga je naar een scherm met de details van het betreffende aanbod.

1. Hier kun je op ieder gewenst moment wisselen tussen de verschillende periodes voor de mutaties.
  2. Hier kun je op ieder gewenst moment kiezen welk type mutaties je wilt bekijken.
  3. Hier vind je het aantal resultaten van je selectie.
  4. De hoofdfoto en de naam van de betreffende makelaar.
  5. Transactie informatie zoals prijs(wijzigingen), aantal dagen op de markt, etc...
  6. Adres en basisinformatie van het betreffende pand.

Je kunt de details van een pand bekijken door erop te klikken. Je ziet dan alle details van het betreffende pand.