Werken met Exchange: (referentie)objecten zoeken

Exchange is het uitwisselingssysteem van Venum. Je kunt met Exchange het aanbod van collega makelaars binnen jouw brancheorganisatie zien. Daardoor kun je:

Referentiepanden opzoeken

Je kan in Exchange zoeken in een database van zowel actueel te koop/huur staande als in het verleden verkochte/verhuurde objecten waardoor je referentiepanden kunt vinden voor waardebepalingen en taxaties.

Het doel van Exchange is om je veel informatie over de markt te geven en om Venum gebruikers optimaal te laten samenwerken.

Hoe werkt het?

Bij deze uitleg gaan we er van uit dat je de instellingen van Exchange al goed hebt gezet. (Kijk onder 'Werken met Exchange: instellingen' als je dat nog niet hebt gedaan).

Om te beginnen log je in op Venum en klikt op de optie 'Exchange' rechtsboven in het scherm.

Vervolgens zie je het dashboard van Exchange waarbij we nu alleen de rechterkant bespreken, het bekijken van panden voor waardebepalingen of referenties.

1. Hier lees je in hoeveel panden je zoekt.
  2. Je kunt zoeken op plaats en/of straat en huisnummer of op postcode.
  3. Als je begint te typen zal Exchange je suggesties doen op basis van de door jou ingevoerde letters. In het tweede tabblad kun je op dezelfde manier zoeken op postcode.
  4. Standaard zoekt Exchange in de complete, historische database. Als je dit vinkje uitzet zoekt Exchange alleen in actief aanbod.
  5. Klik op zoeken nadat je de zoekcriteria hebt ingevuld.

Exchange toont je vervolgens de resultaten van je zoekopdracht.

1. Je kunt de resultaten vervolgens op basis van verschillende criteria filteren. Als je een bepaald filter instelt verschijnt het aangepaste zoekresultaat vanzelf.
  2. Je kunt de zoekresultaten sorteren op datum en prijs.
  3. In de zoekresultatenlijst zie je per object de hoofdfoto, naam van de makelaar, status, prijs, datum en aantal dagen op de markt, de laatste drie prijswijzigingen, adres en basisgegevens.

Door op een pand te klikken ga je naar de detailpagina van het betreffende pand.

Veel plezier!