Werken met Exchange: instellen

Exchange is het uitwisselingssysteem van Venum. je kunt met Exchange het aanbod van collega makelaars binnen jouw brancheorganisatie zien. Daardoor kun je:

Weten wat er gebeurt in je werkgebied
In Exchange kun je kijken wat er in een afgelopen periode (1, 3, 7 of 30 dagen) binnen een door jou geselecteerd werkgebied is verkocht/verhuurd, welke prijswijzigingen hebben plaatsgevonden, wat er nieuw in verkoop/verhuur is en welke panden zijn ingetrokken.

Referentiepanden opzoeken
Daarnaast kan je in Exchange zoeken in een database van zowel te koop staande als in het verleden verkochte/verhuurde objecten waardoor je referentiepanden kunt vinden voor waardebepalingen en taxaties.

Het doel van Exchange is om je veel informatie over de markt te geven en om Venum gebruikers optimaal te laten samenwerken.

Instellen
Om gebruik te maken van Exchange log je eerst in op Venum. Vervolgens klik je op de knop 'Exchange' rechtsboven in het scherm. Achter deze knop staat een getal. Dat getal geeft het aantal mutaties binnen jouw werkgebied aan sinds de laatste keer dat je hebt gekeken.

Je ziet nu het openingsscherm van Exchange.

Je kunt Exchange 30 dagen gratis uitproberen. We gaan Exchange eerst voor je instellen door het volgende te doen:

• Je werkgebied vast te leggen op de kaart.
  • Selecteren welk type transacties in je mutatieoverzicht moeten worden getoond.
  • De algemene voorwaarden voor het gebruik van Exchange accorderen.

Je werkgebied vastleggen
Exchange vertelt je welke mutaties hebben plaatsgevonden in jouw werkgebied. Om dat te kunnen doen moet je Exchange vertellen wat je werkgebied is. Dat doe je door cirkels (maximaal 5) te trekken op een kaart. Hieronder staat een uitleg.

1. Door het handje te selecteren kun je de kaart heen en weer schuiven.
  2. Als je op de cirkel klikt kun je beginnen met het trekken van cirkels om je werkgebied aan te geven. Met je muis kun je de cirkels groter en kleiner maken en heen en weer schuiven. Alle panden die binnen de cirkel(s) vallen worden meegenomen in je mutatieoverzicht.
  3. Met deze tools kun je in en uitzoomen op de kaart en de kaart heen en weer schuiven.
  4. Met deze opties kun je een geselecteerde cirkel verwijderen of alle cirkels verwijderen.
  5. Hier kun je switchen tussen kaartweergave of satellietweergave.
  6. Hier lees je hoeveel gebieden je al hebt geselecteerd en hoeveel je er nog kunt selecteren.

Leg nu je werkgebied vast door één of meerdere cirkels te trekken.

Type transacties kiezen

Kies vervolgens welk type transacties je in je mutatieoverzicht wilt zien en accepteer de algemene voorwaarden.

Klik vervolgens rechtsonder op 'Opslaan' en jouw Exchange is klaar voor gebruik! Het dashboard van Exchange wordt voor je geopend. Veel plezier!

Lees ook: Referentieobjecten in Exchange

Lees ook: Mutaties bekijken in Exchange