Sleutelbord

Sleutels beheren met het digitale sleutelbord

Sleutels van woningen en bedrijfspanden bewaar je in een sleutelkast. Venum gaat er vanuit dat je iedere sleutel een uniek nummer geeft en dat je de lijst met nummers niet bij de sleutels bewaart. Dat doe je om te voorkomen dat een eventuele inbreker weet welke sleutel bij welk pand hoort. Je kunt in Venum veilig beheren welke sleutels bij welk pand horen. Als je een sleutel aan een pand hebt toegevoegd zetten we dat nummer ook bij afspraken voor dat pand in je agenda en in iVenum.

Hieronder leggen we uit hoe het werkt. We gaan er van uit dat je al bent ingelogd in Venum.

Een sleutel aan een pand koppelen
Er zijn twee manier om een sleutel aan een pand te koppelen. Ze zijn hetzelfde voor particulier, bedrijfsmatig én agrarisch onroerend goed:

A. Via het overzicht van panden

B. Via de pand detail popup

A. Een sleutel koppelen via het overzicht van panden

1. Klik op ‘Objecten’ in het hoofdmenu van Venum. Gebruik eventueel de zoekfunctie (1) om het betreffende pand te vinden.
  2. Klik met je rechtermuis op het betreffende pand en selecteer 'Sleutel toekennen' (2).
  3. Venum kent automatisch het laagst beschikbare vrije sleutelnummer toe (3). Dat nummer kun je als je dat wilt aanpassen door op het icoon naast het nummer te klikken.
  4. Vul eventueel extra informatie in (4) (een alarmcode o.i.d.) en klik op 'Sleutel toekennen'. Het sleutelnummer is nu gekoppeld aan dit pand.

B. Een sleutel koppelen via de pand detail popup

1. Open het pand waaraan je een sleutel wilt koppelen.
  2. Ga naar TAB 1 'Algemeen' en dan naar het eerste blok 'Adresgegevens' (1).
  3. Klik op het icoon achter 'Sleutel' (2)
  4. Herhaal de onder A. genoemde stappen (3).
  5. Vergeet niet het pand op te slaan (4).

Een toegekende sleutel veranderen
Om een al toegekende sleutel te veranderen doe je het volgende:

1. Klik op ‘Objecten’ in het hoofdmenu van Venum.
  2. Klik met je rechtermuisknop op het betreffende pand en selecteer 'Sleutel wijzigen'.
  3. Pas het nummer aan door op het icoon naast het nummer te klikken.
  4. Klik op 'Sleutel toekennen'. Het sleutelnummer is aangepast.

Een toegekende sleutel vrijgeven

Om een toegekende sleutel vrij te geven doe je het volgende:

1. Klik op ‘Objecten’ in het hoofdmenu van Venum. Gebruik eventueel de zoekfunctie om het betreffende pand te vinden.
  2. Klik met je rechtermuisknop op het betreffende pand en selecteer 'Sleutel vrijgeven'.
  3. Bevestig door op 'Ja' te klikken.