Een pagina voor leads maken

Je kunt in Housenet een pagina maken waarop consumenten die hun huis willen verkopen of verhuren een formulier (lead) kunnen invullen.

1. Als je Housenet gebruikt zonder Venum dan krijg je deze leads binnen via je e-mail.
  2. Als je Housenet en Venum samen gebruikt dan krijg je de leads via e-mail en ze komen automatisch binnen in Venum.

Hieronder leggen we uit hoe het werkt.

De lead pagina maken

Om te beginnen ga je een nieuwe pagina maken op je website. In ons voorbeeld een pagina genaamd ‘Uw huis verkopen’ met als doel om verkoop leads te genereren.

1. Login op het Housenet systeem.
  2. Klik op ‘Sitestructuur’ (1) en kies het menu waarin je deze pagina wilt plaatsen (2).
  3. Klik vervolgens op ‘Nieuw’ en ‘Systeempagina (3).

Je kunt nu aan de slag met het maken van de pagina:

1. Geef de pagina een naam in het menu van je site (1). In ons voorbeeld ‘Uw huis verkopen’ .
  2. Vul daarna het veld: 'Wat voeren mensen in bij Google als ze op deze pagina terecht moeten komen?' in (2).
  3. Vul 'Wat wilt u dat ze lezen als u gevonden wordt in Google?' in (3). Dit veld is erg belangrijk om de zoeker over de streep te trekken om op jouw website terecht te komen.
  4. Google zorgt er ook voor dat jouw pagina beter gevonden wordt door trefwoorden. Het enige dat jij daarvoor moet doen is in het veld 'Op basis van welke trefwoorden moet deze pagina worden gevonden in Google?' invullen (4). Dit doe je door belangrijke trefwoorden over te nemen uit de tekst van deze pagina. Let op! De trefwoorden moeten met een komma (,) gescheiden worden.
  5. Ok, de pagina heeft een naam en wordt goed gevonden in Google. Klik op ‘Volgende’ (5).

Je gaat nu de inhoud van de pagina schrijven:

1. Je kiest eerst de functionaliteit voor deze pagina, te weten ‘Een formulier om verkoop/verhuur leads te genereren’ (1).
  2. Geef de pagina een titel (2) en schrijf een pakkende tekst (3)(zie ons voorbeeld).
  3. Herhaal dit eventueel in andere talen (4)(alleen als je een meertalige website hebt).
  4. Klik op ‘Volgende’.

Je hebt nu een mooie pagina met goede teksten gemaakt. LET OP! Het invulformulier zet Housenet er vanzelf bij, je hoeft daar niets aan te doen. Vervolgens nog de instellingen voor je nieuwe pagina:

1. Kies of de pagina Online (zichtbaar) of Offline (onzichtbaar) is (1).
  2. Geef aan of je de pagina in het menu wilt verbergen (2). Dat doe je als je hem bijvoorbeeld niet op je site wilt tonen maar wel als link in een mail wilt kunnen zetten.
  3. Geef aan (3) of de pagina voor iedereen zichtbaar is of alleen voor ingelogde bezoekers van je site.
  4. Klik op ‘Volgende’ , en vervolgens op ‘Opslaan’.

Je nieuwe pagina staat nu helemaal onderaan in het overzicht van je menu. Klik er met je rechtermuis op en sleep hem naar de door jou gewenste plek in het menu. Daar laat je hem los. Gefeliciteerd! Je nieuwe pagina is klaar.

NB; op dezelfde manier kun je uiteraard een pagina ‘Uw huis verhuren’  maken.

Hoe ziet de pagina op je website eruit

Hoe komen Leads binnen

1. Als je alleen Housenet hebt dan krijg je een mail van je website. Die ziet er zo uit:

1. Heb je ook Venum dan krijg je ten eerste de mail. Daarnaast komt de lead automatisch binnen in Venum. Dat ziet er zo uit: