Huurpanden opnieuw te huur aanbieden

Een verhuurd pand komt opnieuw beschikbaar

In Venum is een wezenlijk verschil tussen kooppanden en huurpanden:

1. Kooppanden worden als ze zijn getransporteerd doorgaans gearchiveerd. De opdracht is afgerond (Je kunt het betreffende pand later wel dupliceren).
  2. Huurpanden worden als ze zijn verhuurd doorgaans niet gearchiveerd. Ze krijgen de status verhuurd, tot het moment dat de huurder opzegt en je als makelaar weer aan de slag gaat met verhuren.

Hieronder leggen we uit hoe dit werkt.

Je hebt een pand dat is verhuurd en binnenkort weer beschikbaar komt. In Venum kun je aangeven vanaf wanneer en ook tot wanneer een pand verhuurd is.

Venum geeft je een herinnering als een huurpand weer beschikbaar komt. Je kunt er dan voor kiezen het huurpand alvast weer te publiceren naar je eigen en andere websites. De nieuwe huurder kan dan al klaar staan als de oude vertrekt.

Instellen 'Aanbieden'

Je stelt zelf in Venum in wanneer een huurobject de status 'Aanbieden' krijgt en dus weer gepubliceerd kan worden:

1. Ga naar 'Mijn Venum' (1) en klik op 'Instellingen'.
  2. Ga naar 'Herinneringen' (2) en klik op 'Niet vergeten'.
  3. Klik bij 'Aanbieden' op 'Instellen' (3) en stel in hoe ver voor de einddatum verhuur het pand als 'Aanbieden' moet worden gemarkeerd. Sla de instellingen op.

Datum verhuurd van/tot invoeren bij een pand

1. Open een huurpand en ga naar tabblad 2: Prijs (1)
  2. Vul de datum 'verhuurd vanaf/tot' in, de periode dat het pand verhuurd is (2) en sla het pand op (3).

Overzicht huurpanden 'Aanbieden'.

Je ziet nu in één oogopslag welke panden binnenkort weer te huur zijn. Dat zie je in Venum vandaag:

En ook in het objecten overzicht scherm:

1. Ga naar 'Objecten' (1) en klik op 'Aanbieden' (2).
  2. Bij 'Beschikbaarheid' staan ook de panden die binnenkort beschikbaar (3) zijn.

Een pand opnieuw aanbieden.

Als Venum je eraan heeft herinnerd dat een pand binnenkort vrij komt kun je dat pand vervolgens opnieuw aanbieden. Dat doe je als volgt:

1. Vanuit Venum vandaag klik je achter het betreffende pand op de knop ‘opnieuw aanbieden’ (1) en in de popup die je daarna ziet bevestig je met ‘Ja’.

2. Het betreffende pand wordt geopend. LET OP! Het pand heeft nog de status 'Concept' (2). Pas als je de status veranderd naar ‘Opdracht’  zal het pand opnieuw worden gepubliceerd naar de door jou gekozen media (op tabblad 9) (3).

3. Het pand wordt nu in je objectenoverzicht weergegeven met de status ‘Verhuurd (komt vrij)’ (4) tot de datum dat het pand nog is verhuurd. Daarna wordt het pand in het overzicht weergegeven als ‘Beschikbaar’

Of,

1. Klik in het overzicht van objecten met je rechtermuis op een pand dat je opnieuw wilt aanbieden.
  2. Kies ‘opnieuw aanbieden’ (5) en volg de stappen zoals hierboven beschreven.