Brochure maken in Venum

Je eigen brochure maken in Venum? Dit doe je direct vanuit een object. Met een paar klikken is de brochure gemaakt.

1. Direct een brochure maken vanuit Venum
Open een object waar je een brochure voor wilt maken. Ga naar tabblad 'Brochure' (1). Klik op 'Maak een brochure' (2) in het pop up scherm en ga direct aan de slag of bekijk de designs die je kan bestellen (3)

2. Maak je eigen brochure
Je hebt er voor gekozen om direct een brochure te gaan maken. Je hebt de keuze uit verschillende gratis designs. Maar je kan er ook voor kiezen een eigen design te bestellen. Als je kiest voor 'Nieuw design' ga je door naar onze website waar je een ruime keuze hebt aan designs. Wil je graag meer over deze designs zien? Klik dan hier.

In de volgende stappen leg ik je uit hoe je een brochure van een bestaand design kan maken.

3. Kies een design
Kies als eerst een bestaand design. Klik op het design dat je wilt gebruiken (1)

Het design opent direct en je kan beginnen met het maken van de brochure.
Op iedere pagina zie je links bovenin je scherm 2 iconen (1). Je kan een pagina uit een PDF toevoegen en een extra pagina uit het template. Klik op het icoon en maak je keuze wat je wilt toevoegen. Standaard staat het adres van het object (2) in de brochure en de basiskenmerken (3) op de eerste pagina, en eventueel jouw logo en kantoor gegevens aan de onderkant van de pagina. Dit verschilt per design waar je uit kan kiezen. Dit kan je niet zelf aanpassen. Voeg zelf makkelijk een foto toe door op een fotoveld (4) te klikken en kies een foto door op de gewenste foto te klikken. Je voegt dan direct de foto toe.

De eerste pagina is gemaakt. Klik rechtsonderin je scherm op de pijltjes om door te gaan. Wil je ondertussen de brochure opslaan, klik dan rechtsbovenin je scherm op 'opslaan'. De brochure wordt als PDF in Venum opgeslagen en deze kan je eventueel later weer bewerken.

Door naar pagina 2. Op deze pagina kan je een tekstveld toevoegen (1). Klik simpelweg in het tekstveld en begin te typen. Een foto (2) toevoegen gaat op dezelfde manier als op de eerste pagina. Iedere pagina kan je een naam geven (3). Toch niet tevreden met deze pagina? Verwijder (4) hem dan gewoon. Je kan de elementen van deze pagina bewerken door hierop te klikken (5)

4. Foto's en bestanden
Uiteraard heb je ook pagina's met alleen maar foto's. Zie hieronder 2 voorbeelden. Klik simpelweg op het fotoveld (1) om een nieuwe foto toe te voegen.

Je kan kiezen uit een foto die je in Venum bij het pand ingevoerd hebt, uit alle bestanden die je ooit bij een brochure gebruikt hebt of een bestand / foto uploaden vanaf je computer (1). Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld kadastrale kaarten en plattegronden. Klik op 'Selecteer afbeelding' (2). De rest volgt vanzelf.

5. Lijst van zaken
Een lijst van zaken toevoegen gaat helemaal automatisch en komt uit Venum. Lees hier waar je een lijst van zaken invult. Hieronder zie je een voorbeeld hoe een lijst van zaken in de brochure eruit ziet.

6. De laatste pagina
De laatste pagina is een standaard pagina waarin bijvoorbeeld een tekst over jouw makelaarskantoor staat en jullie adresgegevens.

7. Brochure bewerken openen in PDF bestand
Ben je klaar met het maken van de brochure, maar wil je de brochure bewerken? Ga naar 'Media' (1) en klik op 'Brochures' (2). Je ziet de brochure die je zojuist gemaakt hebt. Klik op 'bewerken' (3) als je de brochure aan wilt passen. De brochure opent nu en je kan hem bewerken. Wil je de brochure verwijderen? Klik dan op het kruisje bij (4). Je kan op deze pagina ook de brochure in een PDF bestand downloaden en vervolgens afdrukken. Als je op het icoon bij (5) klikt opent de browser de brochure in een PDF bestand.