Lijst van zaken opstellen

Wat gaat er mee en wat blijft er achter bij het verkopen van een huis. Dit wordt door middel van een 'Lijst van zaken' aangegeven. Deze lijst van zaken voeg je toe bij een object in Venum. En de lijst van zaken voeg je ook gemakkelijk toe aan een brochure in Venum.

Lijst van zaken maken

1. Open een pand waar je een lijst van zaken wilt toevoegen.
  2. Ga naar het tabblad 'Documenten' (1), klik op 'Toevoegen' (2) en kies voor 'Lijst van zaken' (3)

Je kan nu de lijst van zaken gaan maken.

3. Voeg op tabblad 1 eerst de Koper(s) (1) toe. Klik rechtsonder in je scherm op 'Toevoegen' en kies een Koper.
  4. De 'Opdrachtgever' (2) is automatisch toegevoegd. Die heb je namelijk al bij het invoeren van het object op Tabblad 1: Algemeen toegevoegd.
  5. Je kan nu de 'Lijst van zaken' in gaan vullen. Ga naar tabblad 3: Lijst van zaken (3)
  6. Je kan in de lijst van zaken aangeven wat achterblijft, mee gaat, overgenomen kan worden en wat NVT is. (4)
  7. Pas een item aan door op de zin te klikken (5) en je kan direct de omschrijving aanpassen.
  8. Een item verwijderen? Klik op het rode X (6) die verschijnt als je met je muis over het het item gaat.
  9. Wil je een extra item in de categorie toevoegen? Klik dan hier (7).

10. Vul als laatst het tabblad 4: Ondertekening (1) in voor je de lijst afdrukt.
  11. Geef aan welke plaats de opdrachtgever(s) en de koper(s) ondertekenen (2) en de datum van ondertekening (3)
  12. Klik op 'Afdrukken' (4) om de Lijst van zaken te printen.

Een Lijst van zaken toevoegen aan een brochure? Klik hier hoe je dat moet doen.