Nieuws items op je website beheren

Op je Housenet website kun je heel eenvoudig zelf nieuws items toevoegen, wijzigen of verwijderen. Nieuws plaatsen op je website kan op twee manieren. Zelf een nieuws bericht plaatsen of nieuws met behulp van een rss feed van een andere website halen.

1. Een eigen nieuws bericht plaatsen.

Klik in het het beheergedeelte van je website op "Modules" (1) en daarna in het uitgeklapte menu op "Nieuws" (2). Je komt dan in het scherm met een overzicht van alle berichten.

Als je een bericht wilt verwijderen vink je het vakje dat voor dat bericht staat aan (3) en klik je op "Gooi in prullenbak" (4). Het bericht zal uit de lijst verdwijnen en niet meer op de site getoond worden.

Wil je een bericht wijzigen dan klik je het bericht zelf aan in de lijst waarna je het kunt aanpassen.

Als je een nieuw bericht wil plaatsen klik je rechtsboven op "Nieuw" (5).

In het scherm dat dan geopend wordt staat een veld "Status" (6) dat de volgende waarden kent:

1. Concept: het bericht is nog niet klaar en moet nog niet op de site geplaatst worden.
  2. Online: het bericht wordt op de site geplaatst.
  3. Offline: het bericht wordt niet op de site getoond.

Daaronder staan drie velden: Titel (7), Inleiding (8) en Tekst (9). De titel spreekt voor zich en de inleiding is een kort introtekstje dat samen met de titel op de nieuwsoverzichtspagina van je website komt te staan. Het veld Tags (10) kun je leeg laten.

Op de pagina van je website waarop het hele bericht staat komen ook de titel en de inleiding te staan met daaronder de tekst die in het veld Tekst wordt ingevoerd.

Als al deze velden zijn ingevoerd klik je op Opslaan (11) en zal het artikel op je site verschijnen. Vergeet niet om de status op Online te zetten voordat je het artikel opslaat!

2. Nieuws via RSS op je website plaatsen.
Veel nieuws websites hebben een RSS feed. Een RSS feed zorgt ervoor dat jij de nieuws berichten die op deze website staat ook op jouw website kan plaatsen. Dit doe je als volgt.

Klik in het het beheergedeelte van je website op "Modules" (1) en daarna in het uitgeklapte menu op "Extern nieuws" (2). Je komt dan in het scherm met een overzicht van alle berichten. Om een nieuwe RSS feed toe te voegen, klik rechts boven in je scherm op "Nieuw" (3).

Het werkt bijna hetzelfde als een eigen nieuws bericht plaatsen. In plaats van een eigen bericht plaats je nu een RSS feed.

In het scherm dat dan geopend wordt staat een veld "Status" (4) dat de volgende waarden kent:

1. Concept: De RSS feed is nog niet klaar en moet nog niet op de site geplaatst worden.
  2. Online: De RSS feed wordt op de site geplaatst.
  3. Offline: De RSS feed wordt niet op de site getoond.

Daaronder staat: Titel (5), Vul hier de titel van de RSS feed in. Bij (6) plaats je de link van de RSS feed. Zie onderstaand voorbeeld hoe een RSS feed eruit ziet.

http://www.telegraaf.nl/rss/dft.geld.huis-hypotheek.xml

Je bent nu klaar om een pagina te maken waar jullie nieuws op getoond wordt. Nu moet alleen nog de pagina op de website geplaatst worden. Maak hiervoor een systeem pagina aan. Hoe je deze pagina maakt vind je hier. Let op, de systeem pagina 'Welke Housenet functionaliteit wil je op deze pagina gebruiken?' mag je kiezen voor: 'Een pagina met nieuws'.