Brieven maken in Venum

In Venum is het mogelijk om brieven te maken en deze brieven op te slaan bij je relaties of objecten.

Standaard brieven maken

Om je vast op weg te helpen hebben wij een aantal voorbeeld brieven in Venum geplaatst. Ga in Venum naar 'Mijn Venum' (1), 'Instellingen' en naar 'Standaard brieven' (2). Bij (3) zie je de voorbeeld brieven staan die wij voor je hebben gemaakt en de brieven die je zelf hebt gemaakt. Je kan hier een nieuw template maken of de brieven wijzigen die je zelf hebt gemaakt (4)

Een nieuwe brief maken

Voor je een brief kan maken moet je eerst een template maken. Klik op ´Template maken´ om een nieuwe standaardbrief in Venum te plaatsen. Geef de standaardbrief een naam, klik op ´maken´. Je zit nu in onderstaand scherm. De functionaliteiten komen veelal overeen met Word. Ik ga er even vanuit dat Word bekend is bij jou dus zal je meer over de functionaliteit vertellen die minder bekend zijn. Een belangrijke functie bij het maken van brieven zijn de merge velden. Die zorgen ervoor dat een brief gegevens uit Venum haalt. Je hoeft maar 1 keer een voorbeeld brief te maken, daarna haalt Venum de gegevens uit een object of een relatie en wordt de brief ingevuld.

Selecteer een merge veld (1), de naam van het het merge veld geeft al aan welke informatie in de brief komt te staan. Klik op (2), je ziet hier het voorbeeld zoals de brief eruit komt te zien.

De brieven zijn vervolgens terug te vinden bij de objecten en relaties onder 'documenten'. Zie printscreens hieronder.