Marketingbudget beheren

In Venum kan je marketingproducten (advertenties, foto's en dergelijke ten bate van je cliënt) maken, beheren en doorberekenen.

Hieronder vertel ik wat je moet doen om met marketingbudgetten in Venum te werken.

Stap 1: Marketingproducten maken

Advertenties en dergelijke heten in Venum Marketingproducten. Om ze te kunnen beheren en te koppelen aan je aanbod moet je deze producten eerst maken. dat gaat als volgt:

1. Ga naar Mijn Venum en kies voor Instellingen.
2.
Klik vervolgens op Producten/diensten.
3.
Klik op Toevoegen en vul de gewenste gegevens in om je marketingproduct toe te voegen.
4.
Vink aan of het product Actief is en of het een Marketingproduct is.
5.
Klik op Instellingen opslaan.

Het marketingproduct is opgeslagen en klaar voor gebruik.

Stap 2: Marketingbudget bij objecten

Nu kan je marketingproducten gaan koppelen aan het object waarvoor ze zijn gemaakt. Dat doe je zo:

1. Open het object waar je een marketingproduct aan wilt koppelen. Ga naar het tabblad Dossier en kies onderaan de pagina voor Marketing budget.
2.
Je ziet hier het Intern en klant budget. Voer in welk budget je met je cliënt hebt afgesproken en/of wel intern budget je beschikbaar hebt voor dit object.
3. Klik op Toevoegen om een marketingproduct toe te voegen.
4. Selecteer het marketingproduct dat je wilt toevoegen, geef een omschrijving, vul het bedrag in en kies het budget. Het factuur nummer wordt automatisch ingevuld zodra dit product op een factuur is opgenomen.

Vergeet niet het object op te slaan.

Stap 4: Marketingproducten factureren

Aan een pand gekoppelde marketingproducten kan je nu doorberekenen aan je cliënt via de facturatie functionaliteit van Venum. (Klik hier om te lezen hoe je een factuur maakt).

Hieronder leg ik uit ik je hoe je marketingproducten kan toevoegen aan een factuur. Ik ga er van uit dat je de factuur al hebt geopend.

1. Ga naar tabblad 2 Factuurregels.
2.
Klik op Toevoegen en kies voor Marketing budget doorbelasten

1. Zet een vinkje voor de producten die je wilt factureren.
2.
Klik op Toevoegen en de producten worden aan de factuur toegevoegd.

Op onderstaande afbeelding zie je dat de producten zijn toegevoegd aan de factuur.