Hoe maak ik bouwnummers en objecten aan binnen een project (stap 3)?

Je hebt nu een 'project' en een 'woning type' gemaakt. De volgende stap is het maken van een bouwnummer.

Een bouwnummer maken

In de vorige handleiding (Maak een type woning binnen een project aan) heb ik uitgelegd hoe je een woning type maakt. De volgende stap is het maken van bouwnummers die bij het woning type horen. Het aantal bouwnummers heb je al aangemaakt in het woning type. Hieronder leg ik je uit hoe we de bouwnummers / objecten invullen.

Open het object

1. Ga naar 'Objecten'
2. Zoek het bouwnummer / object op.
3. De naam van het object is gelijk aan de naam van het type woning. Dubbelklik op het object dat je wilt bewerken.

Algemeen

1. Klik op '>' achter het adres veld en voer het adres in. Heeft dit object nog geen straatnaam en huisnummer? Voer dan de postcode van het project in en bij huisnummer '0' en toevoeging 'ong'.
2. Geef aan met een vinkje of het object vertrouwelijk is. let op, het object wordt in dat geval niet naar andere websites gestuurd. Bij huisnummer verbergen wordt er geen huisnummer doorgestuurd.
3. Voer een sleutel nummer in door op '>' te klikken. Een scherm opent waar je het sleutel nummer kan selecteren.
4. De status zet je van 'concept' pas om naar 'opdracht' als dit object klaar is om gepubliceerd te worden. Kies de verkopend makelaar als contactpersoon. Klik op '>' bij 'Verkoper' en voeg de verkoper toe.
5. Je hebt de categorie al gekozen. Kies naast de categorie ook het soort woonhuis, type woonhuis en kenmerk woonhuis.
6. Vul de inhoud en de oppervlakte van het object in.
7. Vul bij aantallen in hoeveel woonlagen, kamers, slaapkamers, garages en tuinen object heeft. Klik op '>' achter het aantal om de kamers te specificeren.
8. Zet een vinkje achter 'Permanente bewoning'. Als het een 'Recreatie object' is zet je daar een vinkje achter. Het vinkje achter 'Nieuwbouw' staat in dit geval standaard aan. Vul ook het 'bouwjaar' in.

Prijs

1. Vul de gevraagde gegeven in bij 'Prijs'
2. Bij 'Status' zie je of het object nog beschikbaar is. Is het object verkocht, voer dan de datum koopakte, voorbehoud financiering, transportdatum en bankgarantie in. De status veranderd afhankelijk van de datum op verkocht of verkocht onder voorbehoud.
3. Vul eventuele periodieke kosten in.

Teksten

1. Vul de teksten van dit woning type in. De teksten kan je onderverdelen in de blokken onder 'Advertentietekst'.

Media

1. Klik op 'toevoegen' om een fotobestand of een link naar een foto toe te voegen. Een map op je computer opent waar je de foto's kan selecteren en toevoegen of de link kan invoeren.
2. Wil je een video, plattegrond of een overig media link of bestand toevoegen? Klik dan op het betreffende icoon en op 'toevoegen'.

Bijzonderheden

1. Vul de gevraagde gegevens in bij 'Energieklasse'. Let op, alle velden behalve 'Energie index' zijn verplicht om in te voeren als je het label op Funda wilt tonen.
2. Zet een vinkje voor het keurmerk dat deze woning heeft / krijgt.
3. Open huis? Zet een vinkje bij 'Ja' en voer de datum en tijd in. Vul eventueel een 'aanprijzende tekst' in. De open huis vermelding zal na de ingevoerde datum automatisch verdwijnen.

Juridisch

1Vul bij 'zakelijke rechten' en 'zakelijke lasten' de gevraagde gegevens in.
2.
Onder 'Project informatie' staat bij welk project dit object hoort.
3. Een mede-aanmelder is een makelaar die dit object ook verkoopt. Let op, jij bent de hoofd aanmelder van dit object.

Bouwkundig

1Vul bij 'Oppervlaktes' de m2 in. Let op, Gebruikersoppervlak wonen is verplicht in te voeren.
2
Vul de verdere gevraagde gegevens in.

Website

1. Heb je een Housenet 3 website? Vul dat hier een 'aanprijzende tekst' bij het object die op je website getoond wordt.
2.
Wil je dit object als 'special' of 'topper' tonen, zet hier dan een vinkje.
3
Geef hier aan of je deze woning als 'testimonial' wilt publiceren.

Heb je nog geen Housenet 3 website? Vraag dan hier meer informatie aan.

Publiceren

1. Zodra je het project van status 'concept' omzet naar 'opdracht' kan je dit project aanbieden aan media partners.
2. Een project kan automatisch en handmatig verstuurd worden naar media partners. Lees hier hoe je een media partner activeert.

Dossier

1. Om een dossier toe te voegen aan dit project, klik dan op 'toevoegen' en kies het bestand dat je wilt uploaden vanaf je computer.

Kadaster

1Klik rechts onderin op 'toevoegen' om een kadaster toe te voegen.
2. Vul de gevraagde kadaster gegevens in of vraag het kadaster aan bij 'opvragen' zodra het kadaster scherm opent.

Documenten

1Klik rechts onderin op 'toevoegen'. Hier vindt je alle beschikbare dynamische documenten. Hier leg ik je uit hoe je een dynamisch document invult.

Courtage

In Venum kan je kosten voor de koper invullen, maar ook voor de verkoper of als je het object via een collega makelaar wilt aanbieden. Hieronder zie je waar je in Venum deze courtage velden in kan vullen.

1. Commissie voor de koper
2. Commissie voor de verkoper
3. Commissie voor een collega makelaar

Brochure

1Klik rechts onderin op 'toevoegen'. Kies voor 'Brochure maken' om gebruik te maken van onze brochure module. Of klik op 'Uploaden' om een brochure in Venum te plaatsen.