Hoe voer ik een woning type binnen een project in (stap 2)?

Je hebt nu een 'project' gemaakt. De volgende stap is het maken van een woning type. Hierna gaan we 'bouwnummers' onder dit woning type maken.

Een woning type maken

Een nieuw woning type in Venum maken doe je als volgt. Open het project waar je een woning type aan wilt toevoegen. Klik op het tabblad 'typen'.

Algemeen

1. Klik op 'toevoegen' en kies voor 'woonhuis' of 'appartement'.
2. Vul de naam van het woning type in.
3. Kies de juiste verkopend makelaar als contactpersoon. De status zet je van 'concept' pas om naar 'opdracht' als dit woning type gepubliceerd mag worden.
4. Vul de 'van-tot' koopprijs in.
5. Vul in hoeveel bouwnummers dit woning type heeft en hoeveel hiervan vrij zijn.
6. Vul de eenheden van - tot in. Dit betreft alle bouwnummers van dit woning type.
7. Wanneer start de bouw en vanaf wanneer wordt de eerste oplevering verwacht? Je kan hier ook een omschrijving bij plaatsen.
8. Een mede-aanmelder is een makelaar die dit woning type ook verkoopt. Let op, jij bent de hoofd aanmelder van dit project.

Specificaties

1. Je hebt de categorie al gekozen. Kies naast de categorie ook het soort woonhuis, type woonhuis en kenmerk woonhuis.
2. Vul bij aantallen in hoeveel woonlagen, kamers, slaapkamers, garages en tuinen dit woning type heeft. Klik op achter het aantal om de kamers te specificeren.
3. Geef de staat van de woning aan.
4. Vul de verdere gevraagde gegevens in.

Teksten

1. Vul de teksten van dit woning type in. De teksten kan je onderverdelen in de blokken 'Advertentietekst', 'Omgevingstekst', 'Inschrijfvoorwaarden' en 'Informatie betrokken partijen'.

Media

1. Klik op 'toevoegen' om een fotobestand of een link naar een foto toe te voegen. Een map op je computer opent waar je de foto's kan selecteren en toevoegen of de link kan invoeren.
2. Wil je een video, plattegrond of een overig media link of bestand toevoegen? Klik dan op het betreffende icoon en op 'toevoegen'.

Bouwnummers

1. Onder het type kan je verschillende bouwnummers toevoegen. Voer het aantal bouwnummers in. Vul in met welk nummer je wilt beginnen en met het aantal dat hij opgehoogd mag worden.
2. Klik op 'Maak objecten'. Afhankelijk van het aantal dat je hebt ingevoerd, worden de objecten als concept aangemaakt.
3. De gemaakte bouwnummers komen hier (zie afbeelding) in een overzicht te staan.

Ga naar 'Objecten' in het menu van Venum. Hier staan alle objecten die je zojuist gemaakt hebt. Lees hier verder hoe je dit object invoert.

Afmelden

1Zijn alle objecten verkocht/verhuurd of wil je dit woning type intrekken? Kies dan hier de reden van de afmelding.

Dossier

1. Om een dossier toe te voegen aan dit project, klik dan op 'toevoegen' en kies het bestand dat je wilt uploaden vanaf je computer.

Stap 3: Bouwnummers en objecten maken in een project.

Direct een object toevoegen aan een woning type? Ik vertel er je hier meer over.