Hoe voer ik zoekopdrachten in en kan ik volgen welke panden een relatie per matchmail ontvangen heeft?

In Venum kun je zoekopdrachten bijhouden. Deze worden gematcht met je aanbod en de zoeker zal automatisch via een z.g. matchmail op de hoogte worden gehouden van aanbod dat aan zijn/haar criteria voldoet.

Je kunt zoekopdrachten handmatig aanmaken of ze komen, als je een Housenet website hebt, automatisch binnen in Venum.

Een zoekopdracht maken

• Klik in Venum in de bovenbalk op ‘Nieuwe actie

Selecteer ‘Nieuw zoekopdracht’ en kies het type onroerend goed voor deze opdracht.

Stap 1: algemene gegevens

Algemeen

• In het veld ‘Naam’ staat de naam van de zoekopdracht. Mocht je dat willen dan kun je die aanpassen.
  • Geef in het veld ‘Zoeker’ aan wie de zoeker is door op het pijltje rechts ervan te klikken. Je kunt hier een nieuwe relatie invoeren of een bestaande relatie selecteren.
  • Kies de datum van de opdracht.
  • Om de zoekopdracht actief te maken moet je het veld 'Fase' op Opdracht zetten.

Selecteer de bron via welke deze zoeker bij je is gekomen.

Matchmail

In het gedeelte Matchmail in tabblad 1 kun je aangeven hoe vaak deze zoeker passend aanbod per e-mail ontvangt, gedurende welke periode en bij welke mutatie aan het betreffende pand (fotowijzigingen, prijswijzigingen of beide).

Interne memo

In dit veld kun je eventuele aantekeningen over deze zoekopdracht plaatsen.

Stap 2: waar wordt er gezocht?

Op tabblad 2, Waar wordt gezocht, wordt de locatie aangegeven waar gezocht moet worden.

• In het eerste veld, Zoek op basis van, heb je de keuze tussen zoeken op locatie, zoeken op postcode en zoeken op postcodereeks.
  • Heb je gekozen voor postcode of postcodereeks, vul dan de betreffende postcodegegevens in.
  • Als je in dit veld zoekt op Locatie, vul dan de plaatsnaam in en klik op de knop Venum zal nu zelf de bijbehorende gemeente en provincie toevoegen. Indien gewenst kun je dan nog zelf straat en/of wijk opgeven.
  • In beide gevallen heb je de mogelijkheid om een straal mee te geven.

Stap 3: Wat wordt gezocht

Op tabblad 3, Wat zoeken, leg je de zoekcriteria vast.

Stap 4: Het resultaat

Op tabblad 4, Resultaat, zie je een lijst met al het aanbod dat voldoet aan de zoekcriteria (of de door de zoeker zelf via een Housenet website ingegeven zoekcriteria). Je kunt door dubbel te klikken op een van de panden naar de gegevens van dit pand gaan.

Stap 5: de objecten die per matchmail naar de relatie gestuurd zijn.

Op tabblad 5, Aanbod overzicht, zie je alle panden die per matchmail naar de relatie gestuurd zijn, en wanneer dat is gebeurd.