Opdrachten in Kolibri - Particulier

Om een nieuwe particuliere opdracht in te voeren klik je op de groene knop 'Nieuw' en selecteer 'Opdracht'. Om een al bestaande opdracht te bewerken klik je in het detailscherm op de knop 'Bekijken/bewerken'.

Je komt in het eerste invoerscherm, 'Opdrachtgever'. De invoer bestaat uit 5 schermen, onderin zie je in welk scherm je zit.

Stap 1 - Opdrachtgever

In het veld 'Wie is de opdrachtgever' voer je de naam van de opdrachtgever in. Komt deze al voor bij je relaties dan zal Kolibri de naam automatisch aanvullen, is het een naam die nog niet voorkomt dan krijg je de mogelijkheid om die alsnog toe te voegen aan je relaties.

Daarna kies je van welke medewerker deze opdracht is.

Zijn er mede-aanmelders, dan kun je die hier invoeren.

Vervolgens maak je de keuze voor een particuliere opdracht en geef je aan of het koop of huur betreft.

De keuze 'Vertrouwelijk' geeft je de mogelijkheid om de opdracht niet op internet te tonen.

Onder het item 'type bouw' staan de categorieën waaronder de opdracht valt. Dit is verplicht om op te geven, de opdracht zal anders niet gepubliceerd worden. Elke categorie is onderverdeeld in verschillende soorten en typen. Je kunt in deze stap ook aangeven of het nieuwbouw en/of aanbouw betreft.

Heb je eenmaal een categorie gekozen dan kun je dit na de eerste keer opslaan niet meer wijzigen. Zorg er dus voor dat je al bij invoer weet of het om een woonhuis, een appartement, parkeergelegenheid, bouwgrond of iets anders gaat.

Heb je alles bij stap 1 ingevoerd dan ga je naar stap 2 door op de groene knop 'Volgende' rechtsonder in het scherm te klikken.

Stap 2 - Adres

Kies hier het land en voer het adres in. Kolibri zal automatisch de adresgegevens aanvullen.

Het kan voorkomen dat de letters bij de postcode niet ingevuld worden, deze kun je dan opzoeken op postcode.nl. Veel mediapartners zullen een pand niet publiceren als de postcode niet compleet (4 cijfers en 2 letters) of onjuist is. Zorg er ook voor dat er een huisnummer ingevuld is. Als een huisnummer (nog) niet bestaat gebruik dan huisnummer '0' met als toevoeging 'ong'.

Onder de adresgegevens kun je ook de ligging aangeven door een keuze te maken uit het dropdown menu dat verschijnt als je op het veld 'Ligging' klikt. Je kunt meerdere opties selecteren.

Door op 'Kadastrale gegevens' te klikken opent het scherm met de kadastrale gegevens. Je kunt de gegevens zelf invoeren of ze bij het Kadaster opvragen. Voor de laatste optie kunnen door het kadaster kosten in rekening gebracht worden.

Heb je deze stap doorlopen ga dan naar stap 3.

Stap 3 - Financieel

Deze stap is onderverdeeld in meerdere tussenstappen: Prijs - Courtage - Commissie voor Exchange - Kostenpost pand.

3 - 3 - Prijs

Voer de prijscode, de prijs en de condities in. Mocht de prijs ooit veranderen kun je die hier aanpassen. Het prijsverloop zal op de detailpagina van het pand getoond worden.

Wat verder nog belangrijk is is dat je kunt aangeven of de prijs getoond moet worden op je website en op overige publicaties. Let op: Funda zal alleen de prijs niet tonen als de prijscode 'Prijs op aanvraag' is!

3 - 2 - Courtage

Geef hier aan wie courtage betaalt, de verkoper, de koper of beiden, in vaste bedragen of procenten. Aan de rechterkant zie je het totaalbedrag.

3 - 3 - Commissie voor Exchange

Je kan hier via het uitwisselingssysteem commissie aanbieden en een bericht achterlaten voor een collega makelaar die je helpt bij een transactie.

3 - 4 - Kostenpost pand
Voer hier de maandelijkse en jaarlijkse kosten in voor de koper/huurder, zoals bijvoorbeeld de bijdrage VVE of de OZB.

Stap 4 - Opdracht

In dit scherm voer je de details van het pand in. Het is onderverdeeld in 4 tussenstappen. Klik op de stap die je in wil voeren.

4 - 1 - Ruimtes en tuinen

Als eerste voer je hier het aantal woonlagen in. Vul het aantal van een bepaalde ruimte in en klik op de zojuist toegevoegde ruimte. Je kunt nu de specificaties van de ruimte invoeren.

4 - 2 - Maten en cijfers

Hier voer je het bouwjaar of de bouwperiode in en vervolgens de diverse oppervlaktes en inhoud.

4 - 3 - Energie en lasten

Deze tussenstap spreekt voor zich. Selecteer hier de energieklasse, de isolatievormen en de soort verwarming.

Als je een energieklasse aangeeft, vergeet dan niet om ook de einddatum in te voeren.

4 - 4 - Bijzonderheden

Ook deze stap spreekt voor zich. Wel belangrijk is dat je aangeeft of het een recreatiewoning of permanente bewoning betreft. Selecteer verder alles wat van toepassing is.

Sites als Funda gebruiken deze gegevens in hun zoekfilters.

Stap 5 - Marketing

Deze laatste stap omvat de marketingaspecten van de opdracht. Aan de rechterkant kun je selecteren wat je wilt toevoegen.

Foto's

Klik op 'Foto's toevoegen' en selecteer foto's die op je computer staan.

Tekst

Voer hier de teksten in die bij deze opdracht getoond moeten worden op je eigen website en bij de diverse mediapartners..

Media partners en publicaties

Hier zie je de diverse mediapartners die je bij de instellingen hebt geactiveerd. Selecteer hier de partners waar je je panden gepubliceerd wil zien.

Website opties

Als je gebruik maakt van een Housenet website heb je hier een aantal mogelijkheden om je object nog meer onder de aandacht te brengen. Je kunt hier aangeven of dit object als een topper en/of als een special getoond moet worden.

Is het object verkocht? Door op 'Testimonial' te klikken kun je de gegevens invoeren die op je Housenet website getoond zullen worden.

Plattegrond

Hier kun je plattegronden toevoegen.

Video

Heb je een video van de opdracht dan kun je die uploaden naar bijvoorbeeld Youtube. Voer in het veld de link naar de video in.

Presentatie en brochure

Je hebt hier de mogelijkheid om een brochure in PDF-formaat up te loaden of in Kolibri een brochure te maken. Klik in het laatste geval op de blauwe knop 'Presentatie maken'. Je krijgt dan de keuze uit diverse templates. Hier zijn wel kosten aan verbonden, namelijk 4 euro per pand. Als je brochures in je eigen huisstijl wil maken neem dan contact met ons op.

Open huis

Als er voor dit pand een Open Huis is kun je dat hier aangeven. Dit wordt dan doorgestuurd naar je eigen website en naar de diverse mediapartners.

Budget

Hier kan je het marketing budget van deze opdracht bijhouden.

Het pand publiceren

Als je alles hebt ingevoerd kun je het pand publiceren door bovenin op de knop 'Publiceren' te klikken.

In het scherm dat dan opent krijg je de mogelijkheid om nog mediapartners aan te passen en foto's en/of video's toe te voegen.

Verder kun je nog aangeven of je het pand op Funda wil verbergen. Let op: als het pand al naar Funda is gepubliceerd kan het niet alsnog verborgen worden.

Als velden die nodig zijn om het pand te publiceren nog niet ingevoerd zijn zie je een waarschuwing. Vul de velden die daarin genoemd worden in en klik dan nogmaals op 'Publiceren'.