Opdrachten in Kolibri - Agrarisch

Om een nieuwe particuliere opdracht in te voeren klik je op de groene knop 'Nieuw' en selecteer 'Opdracht'. Om een al bestaande opdracht te bewerken klik je in het detailscherm op de knop 'Bekijken/bewerken'.

Je komt in het eerste invoerscherm, 'Opdrachtgever'. De invoer bestaat uit 5 schermen, onderin zie je in welk scherm je zit.

Stap 1 - Opdrachtgever

In het veld 'Wie is de opdrachtgever' voer je de naam van de opdrachtgever in. Komt deze al voor bij je relaties dan zal Kolibri de naam automatisch aanvullen, is het een naam die nog niet voorkomt dan krijg je de mogelijkheid om die alsnog toe te voegen aan je relaties.

Daarna kies je van welke medewerker deze opdracht is.

Zijn er mede-aanmelders dan kun je die hier invoeren.

Vervolgens maak je de keuze voor een agrarische opdracht en geef je aan of het koop of pacht betreft.

De keuze 'Vertrouwelijk' geeft je de mogelijkheid om de opdracht niet op internet te tonen.

Onder het item 'Wat voor opdracht is het?' staan de types waaronder de opdracht valt. Dit is verplicht om op te geven, de opdracht zal anders niet gepubliceerd worden. Je kunt hier eventueel ook een tweede type aangeven.

Heb je eenmaal een typegekozen dan kun je dit na de eerste keer opslaan niet meer wijzigen. Zorg er dus voor dat je al bij invoer weet om wat voor type agrarisch object het gaat.

Heb je alles bij stap 1 ingevoerd dan ga je naar stap 2 door op de groene knop 'Volgende' rechtsonder in het scherm te klikken.

Stap 2 - Adres

Kies hier het land en voer het adres in. Kolibri zal automatisch de adresgegevens aanvullen.

Het kan voorkomen dat de letters bij de postcode niet ingevuld worden, deze kun je dan opzoeken op postcode.nl. Veel mediapartners zullen een pand niet publiceren als de postcode niet compleet (4 cijfers en 2 letters) of onjuist is. Zorg er ook voor dat er een huisnummer ingevuld is. Als een huisnummer (nog) niet bestaat gebruik dan huisnummer '0' met als toevoeging 'ong'.

Onder de adresgegevens kun je ook de ligging aangeven door een keuze te maken uit het dropdown menu dat verschijnt als je op het veld 'Ligging' klikt. Je kunt meerdere opties selecteren.

Door op 'Kadastrale gegevens' te klikken opent het scherm met de kadastrale gegevens. Je kunt de gegevens zelf invoeren of ze bij het Kadaster opvragen. Voor de laatste optie kunnen door het kadaster kosten in rekening gebracht worden.

Heb je deze stap doorlopen ga dan naar stap 3.

Stap 3 - Financieel

Deze stap is onderverdeeld in meerdere tussenstappen: Prijs - Courtage - Commissie voor Exchange.

3 - 1 - Prijs

Voer de prijscode, de prijs en de condities in. Mocht de prijs ooit veranderen kun je die hier aanpassen. Het prijsverloop zal op de detailpagina van het pand getoond worden.

Wat verder nog belangrijk is, is dat je kunt aangeven of de prijs getoond moet worden op je website en op overige publicaties.

3 - 2 - Courtage

Geef hier aan wie courtage betaalt, de verkoper, de koper of beiden, in vaste bedragen of procenten. Aan de rechterkant zie je het totaalbedrag.

3 - 3 - Commissie voor Exchange

Je kan hier via het uitwisselingssysteem commissie aanbieden en een bericht achterlaten voor een collega makelaar die je helpt bij een transactie.

Stap 4 - Opdracht

In dit scherm voer je de details van het pand in. Wat er ingevoerd moet worden hangt af van het type agrarisch object. Klik op de stap die je wilt invoeren.

4 - 1

Vooral in dit scherm zullen er verschillen van invoervelden zijn tussen de verschillende soorten agrarische opdrachten. In de afbeelding zie je een voorbeeld van een melkveehouderij met woning.

4 - 2 - Maten en cijfers

Hier voer je het bouwjaar of de bouwperiode in en vervolgens de diverse oppervlaktes en inhoud.

4 - 3 - bedrijfswoningen

Is er sprake van een bedrijfswoning dan kun je hier de gegevens invoeren.

Stap 5 - Marketing

Deze laatste stap omvat de marketingaspecten van de opdracht. Aan de rechterkant kun je selecteren wat je wilt toevoegen.

Foto's

Klik op 'Foto's toevoegen' en selecteer foto's die op je computer staan.

Tekst

Voer hier de teksten in die bij deze opdracht getoond moeten worden op je eigen website en bij de diverse mediapartners.

Media partners en publicaties

Hier zie je de diverse mediapartners die je bij de instellingen hebt geactiveerd. Selecteer hier de partners waar je je panden gepubliceerd wil zien.

Website opties

Als je gebruik maakt van een Housenet website heb je hier een aantal mogelijkheden om je object nog meer onder de aandacht te brengen. Je kunt hier aangeven of dit object als een topper en/of als een special getoond moet worden.

Is het object verkocht? Door op 'Testimonial' te klikken kun je de gegevens invoeren die op je Housenet website getoond zullen worden.

Plattegrond

Hier kun je plattegronden toevoegen.

Video

Heb je een video van de opdracht dan kun je die uploaden naar bijvoorbeeld Youtube. Voer in het veld de link naar de video in.

Presentatie en brochure

Je hebt hier de mogelijkheid om een brochure in PDF-formaat up te loaden of in Kolibri een brochure te maken. Klik in het laatste geval op de blauwe knop 'Presentatie maken'. Je krijgt dan de keuze uit diverse templates. Hier zijn wel kosten aan verbonden, namelijk 4 euro per pand. Als je brochures in je eigen huisstijl wil maken neem dan contact met ons op.

Budget

Hier kan je het marketing budget van deze opdracht bijhouden.

Het pand publiceren

Als je alles hebt ingevoerd kun je het pand publiceren door bovenin op de knop 'Publiceren' te klikken.

In het scherm dat dan opent krijg je de mogelijkheid om nog mediapartners aan te passen en foto's en/of video's toe te voegen.

Als velden die nodig zijn om het pand te publiceren nog niet ingevoerd zijn zie je een waarschuwing. Vul de velden die daarin genoemd worden in en klik dan nogmaals op 'Publiceren'.