Hoe meld ik een opdracht af?

Een opdracht kan om verschillende redenen afgemeld worden:

• Het object is verkocht (onder voorbehoud)
  • Het object is verhuurd (onder voorbehoud)
  • Het object is ingetrokken

Verkocht

Wanneer je een object in opdracht hebt staan vind je rechts bovenin het detailscherm de knop 'Acties'.

Kies vervolgens voor 'Verkocht'.

Vervolgens wordt er een scherm getoond waarin je informatie over de verkoop kwijt kunt.

Let daarbij op het volgende:

• Een object krijgt de status verkocht onder voorbehoud als de datum tot wanneer het voorbehoud in de toekomst ligt
  • Een object krijgt de status verkocht als er geen datum voorbehoud is ingevuld en de datum van de koopakte verstreken is of wanneer de datum van het voorbehoud in het verleden ligt
  • De datum van de koopakte en de transportdatum moeten beide ingevuld zijn om een opdracht af te kunnen melden van funda

Verhuurd

De procedure om een opdracht de status verhuurd te geven is hetzelfde.

Je kunt in dit geval ook aangeven vanaf wanneer de opdracht verhuurd is en in het geval van een tijdelijke verhuur tot wanneer de verhuurperiode loopt.

Intrekken

Er kunnen ook andere redenen zijn waarom het object niet meer gepubliceerd dient te worden. Als het object niet verkocht is kun je naar 'Acties' en 'Intrekken' gaan. Er verschijnt dan een scherm waarin je kunt aangeven wat de reden is waarom je de opdracht intrekt en een datum van intrekken kunt invullen.