Relaties in Kolibri - snel een relatie invoeren

Er zijn meerdere manieren om een nieuwe relatie toe te voegen. De eenvoudigste is om linksboven op de groene knop 'Nieuw' te klikken en 'Relatie' te selecteren.

Op de detailpagina van een opdracht kun je in het tabje 'Netwerk' op 'Contactpersoon toevoegen' klikken en in het tekstveld dat dan zichtbaar wordt de naam in te typen. Je krijgt dan de optie om een nieuwe relatie toe te voegen.

Ook bij het maken van een nieuwe agenda afspraak heb je deze mogelijkheid, door de naam in te typen in het veld 'Koppelen aan een relatie'.

Het invoeren van een relatie

Welke bovenstaande manier je ook gebruikt om een relatie in te voeren, je krijgt eerst de keuze of het een persoon of een bedrijf betreft. We gaan er hieronder van uit dat het om een persoon gaat.

Je begint met de basisgegevens van de nieuwe relatie. Deze spreken voor zich. Bij het kiezen van een relatiegroep kun je een bestaande groep kiezen maar ook, door een nog niet bestaande groepsnaam in te typen, een nieuwe groep toevoegen.

Verder kun je door op de groene plusjes te klikken meerdere telefoonnummers en e-mailadressen toevoegen.

Heb je de velden ingevoerd dan klik je op 2 - Details. Hier kun je eventueel de details van de relatie invoeren.

De social media pagina's van de nieuwe relatie kun je invoeren op 3 - Social.