Relaties in Kolibri - relatiebeheer

Of je nu een huis verkoopt, een notaris inschakelt of een afspraak met een fotograaf wilt maken, bij een opdracht heb je altijd te maken met relaties. in Kolibri kun je op een eenvoudige manier al je relaties beheren.

Klik in het menu op 'Relaties' om een lijst met al je relaties te bekijken.

Natuurlijk is een ellenlange lijst met alle mogelijke relaties al snel onoverzichtelijk en daarom zijn er verschillende filters waarmee je een selectie kunt maken.

Je kunt selecteren uit actieve of inactieve relaties, personen of bedrijven, de plaats van de relatie en/of de relatiegroep waarin de relaties zich bevinden door op de blauwe linkjes te klikken.

Om snel een specifieke relatie te vinden kun je bovenin het zoekscherm de naam typen. Kolibri zal deze automatisch aanvullen als het om een bestaande relatie gaat zodat je deze gelijk kunt selecteren. Mocht dit niet de persoon zijn die je zoekt dan krijg je de optie om een nieuwe relatie aan te maken. Ook als Kolibri helemaal geen resultaat teruggeeft heb je deze optie. Hoe je dat precies doet kun je op deze pagina lezen.

Relatiegroepen

Een van de selectiecriteria bij het zoeken in de lijst is de relatiegroep. Je kunt een relatie aan één of meerdere groepen toevoegen zodat je ze per groep makkelijk in een overzicht kunt zien. Door op het invoerveld 'relatiegroep' te klikken zie je de groepen die standaard in Kolibri staan. Wil je bijvoorbeeld alleen de huurders zien dan klik je op 'Huurders'.

Zelf een relatiegroep aanmaken

Waarschijnlijk zul je ook relaties hebben die niet in één van de standaard Kolibri groepen thuishoren. Stel, je werkt samen met een aantal fotografen die voor jou de prachtigste foto's van je opdrachten maken. Het zou natuurlijk mooi zijn als je die in één oogopslag in een lijst bij elkaar zou zien. Daarom heb je de mogelijkheid om zelf relatiegroepen aan te maken.

Klik rechtsboven op je gebruikersnaam en selecteer 'Instellingen'. ga in het menu aan de linkerkant naar 'Gebruik - Relatiegroepen'. je ziet nu alle al beschikbare relatiegroepen. Om een nieuwe groep toe te voegen, in dit geval dus fotografen, klik je in het linkermenu op 'Gebruik' en kies 'Relatie groepen'.

Je typt de rol van de nieuwe relatiegroep in en klikt op de groene knop 'Voeg relatiegroep toe'. Vanaf nu kun je al je fotografen in één handige lijst bekijken.

Een relatie bewerken of verwijderen

Vanuit het overzichtsscherm kun je relaties bewerken of verwijderen. Klik hiervoor aan de rechterkant op de drie stippen aan de rechterkant. Je kunt er dan voor kiezen om de relatie te archiveren (blauwe knop) of te bewerken (groene knop).Relatie_verwijderen.PNG