Taken in Kolibri - aanmaken van een nieuwe taak

Een nieuwe taak maak je eenvoudig aan door op de groene knop 'Nieuw' te klikken en 'Taak' te selecteren.

Je komt nu in een scherm waarin je de nieuwe taak kunt aanmaken. Vul het onderwerp in en koppel deze taak eventueel aan een opdracht en/of een relatie. Voer de datum in door deze in te typen (dd-mm-jjjj) of door op het kalender icoontje te klikken.

Als de taak aan een opdracht wordt gekoppeld zal deze aan de tijdlijn van de opdracht toegevoegd worden. Hetzelfde geldt voor de tijdlijn van een eventuele gekoppelde relatie.

Klik op het veld 'Kies een categorie' om een van de beschikbare categorieën te kiezen. Meer details van deze taak kun je dan verder invoeren in het veld 'Achtergrond informatie'.

Is het een belangrijke taak, dan kun je nog aangeven dat het urgent is door het knopje 'Urgent!' naar rechts te verschuiven. In het takenoverzicht wordt deze taak dan extra benadrukt door een rood uitroepteken.