Cookie: Hoe plaats ik een cookiemelding op mijn website?

Een Housenet website bevat standaard alleen functionele en analytische cookies. Bij deze cookies hoeft er geen toestemming aan de gebruiker gevraagd te worden. Als makelaar kun je er wel voor kiezen om bijvoorbeeld een meetpixel te implementeren of om op een andere manier het surfgedrag van je website bezoekers te volgen. Dit zijn zogenaamde tracking-cookies. In dat geval ben je verplicht om je bezoekers om toestemming voor het gebruik van deze cookies te vragen.

Hoe zorg ik voor een cookiemelding?

Je kunt zelf een cookiemelding op je website plaatsen.

- Ga naar cms.housenet3.nl en log in met je Housenet inloggegevens
- Klik op Instellingen en ga naar Website
- Klik rechts bovenin op Aangepast site script

Vervolgens kun je onder Aangepast site script voor de header een script voor een cookiemelding instellen. Deze kun je vinden op bijvoorbeeld https://cookieconsent.insites.com/download/. In de code kun je dan ook verwijzen naar een Privacy Policy op je website.