Facturen in Kolibri - het marketing budget

Je kunt in Kolibri aan een opdracht een marketing budget toevoegen, de uitgaven die je doet om de opdracht op een zo goed mogelijke manier voor je klant te verkopen. Dit budget kun je  vervolgens op een eenvoudige wijze aan een factuur toevoegen.

Marketing budget toevoegen aan een opdracht

Ga in het bewerkingsscherm van de opdracht naar tabblad 5 - Marketing. Kies aan de rechterkant de knop Budget. Voer hier het beschikbare bedrag in en sla de opdracht op.

Je kunt nu vanuit dit budget uitgaven toevoegen. Klik op het eerste veld onder de tekst 'Uitgave toevoegen' en maak een keuze uit de beschikbare producten.

Kolibri zal automatisch het bedrag invoeren dat je aan dat product gekoppeld hebt. Klik op de groene knop 'Opslaan' en de uitgave wordt aan het overzicht van uitgaven toegevoegd.

Het marketing budget op de factuur

Als je vanuit het marketing budget uitgaven bij een opdracht hebt toegevoegd kun je deze op een eenvoudige manier toevoegen aan een factuur. Als je een opdracht aan de factuur hebt toegevoegd krijg je de optie om naast een factuurregel ook uitgaven vanuit het marketing budget toe te voegen. Klik op 'Marketing budget doorbelasten' en maak je keuze uit de uitgaven die je aan het marketing budget hebt toegevoegd.