Housenet en de AVG - Privacy policy

Op 25 mei 2018 wordt de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht. Met de AVG krijgen mensen meer zeggenschap over hun persoonsgegevens. Zij mogen bijvoorbeeld hun gegevens inzien en laten wijzigen of in veel gevallen zelfs volledig laten wissen.

Omdat er op je Housenet website persoonsgegevens worden verzameld is het verplicht dat er een privacyverklaring op je website geplaatst wordt waarin aangegeven wordt welke gegevens verzameld worden en wat daarmee gedaan wordt.

Om je te helpen hebben we een voorbeeld privacyverklaring opgesteld die je kunt downloaden, en nadat je hem voor jouw website hebt aangepast, op je website kunt plaatsen.

Download hier de voorbeeld privacyverklaring.

Aanpassen van de verklaring aan je website

Omdat niet voor alle websites dezelfde gegevens verzameld worden (bijvoorbeeld, maak je gebruik van Google Analytics of niet, verzend je een nieuwsbrief waarvoor mensen zich op de website kunnen inschrijven, enz.) zul je bepaalde zaken uit de gedownloade verklaring zelf moeten aanpassen.

Open de voorbeeldverklaring in Word. Aan de rechterkant van het document zie je notities bij de zaken waar je op moet letten en eventueel zelf moet aanvullen, aanpassen of verwijderen.

Als je het document hebt aangepast kun je de notities verwijderen door in Word in het tabblad 'Controleren' op 'Verwijderen - Alle opmerkingen in document verwijderen' te klikken.

Toevoegen aan de website

Je kunt de verklaring nu op je website plaatsen. Log in op het CMS van je website en navigeer naar naar 'Pagina's - Bottom menu'.

Klik vervolgens op de knop 'Nieuw' rechtsboven en selecteer 'Nieuwe tekstpagina...'

je komt nu in het scherm waar je de pagina gaat aanmaken, in het eerste tabblad 'Eigenschappen'. Voer hier de gevraagde gegevens in en klik rechtsonder op 'Volgende'.

Je bent nu op het tabblad 'Hoofdtekst'. Geef de pagina een titel. Kopieer de tekst van de privacystatement uit het Word document en plak hem in het tekstveld.

Op dat moment verschijnt er een melding met de vraag of de code opgeschoond moet worden. Klik op 'Annuleren'.

Klik op 'Opslaan en sluiten' en de privacyverklaring is aan je website toegevoegd.

Mocht je er onverhoopt niet uitkomen en heb je liever dat wij de privacyverklaring op je website zetten, dan kun je hem, nadat je hem in Word hebt aangepast, op deze pagina naar ons toesturen. Dan zullen wij hem voor je plaatsen.

Wil je op je website ook een cookievermelding, dan kun je hier lezen hoe je die op je website plaatst.