Opdrachten - hoe vraag ik kadastrale kaarten en berichten op?

Het kan voorkomen dat je bij een opdracht de kadastrale kaart en/of het kadastraal bericht wil opslaan. Deze kun je binnen Kolibri opvragen bij het kadaster.

Ga in het bewerkingsscherm naar tabblad 2 - Adres en klik op 'Kadastrale gegevens'. Je kunt de gegevens zelf invoeren maar om de kaart en/of het bericht op te vragen klik je op 'Haal bericht en kaart op bij kadaster.nl'. Let op, hier worden kosten voor in rekening gebracht.

De kadastrale basisgegevens worden dan automatisch ingevoerd en je krijgt de mogelijkheid om de kadastrale kaart en/of het kadastrale bericht te downloaden. Klik op de betreffende knop en sla het document op op je harde schijf.

Om de kaart of het bericht aan de opdracht toe te voegen sla je de opdracht op en gaat naar het tabblad 'Dossier'. Je kunt nu de documenten aan de opdracht toevoegen.