Hoe voeg ik een afbeelding toe aan de hoofdtekst van een pagina?

Om een afbeelding toe te voegen aan de hoofdtekst van een pagina log je in op het CMS van je website op https://cms.housenet3.nl. Ga in het menu van het CMS naar Pagina's - Main Menu en klik op het pijltje aan de rechterkant van de betreffende pagina.

Housenet CMS

Ga via de blauwe knop 'Pagina bewerken' naar het tabje 'Hoofdtekst'.

Zet de cursor op de plek waar de afbeelding moet worden ingevoegd en klik op het ikoontje 'Afbeelding invoegen'.

Wil je een afbeelding plaatsen die je al eerder aan de mediabibliotheek hebt toegevoegd dan kun je die nu selecteren.

Staat de afbeelding nog niet in de mediabibliotheek dan kun je hem daar naar toe uploaden door op het upload ikoontje te klikken en een afbeelding van je harde schijf te selecteren.

Om er voor te zorgen dat de afbeelding er op elk apparaat goed uitziet (desktop, tablet en telefoon) laat je alle velden leeg, behalve de velden voor de 'Alternatieve tekst' (zodat Google en screenreaders weten wat er op de afbeelding staat) en de 'Opmaakklasse'. Vul in dit laatste veld de tekst 'img-responsive' in, de afbeelding past zich dan automatisch aan aan het scherm van de bezoeker.

Klik op 'Invoegen' en sla daarna de pagina op. De afbeelding is nu toegevoegd aan de tekst en zichtbaar op je website.