Housenet e-mail koppelen aan Kolibri

Wanneer je domeinnaam bij ons geregistreerd staat ontvang je ook een aantal e-mailadressen van ons. Voorheen kon je deze alleen via POP-instellingen gebruiken maar we ondersteunen nu ook IMAP.

Het voordeel van IMAP in vergelijking met een POP account is dat e-mails na het ophalen niet meer van de server verdwijnen. E-mails kunnen dan ook op meerdere apparaten binnen gehaald worden.

Daarnaast kan je ook alleen je Housenet mail koppelen met de Kolibri Mail functionaliteit als je beschikt over een IMAP e-mail account.

Hoe koppel ik mijn Housenet e-mailadres aan Kolibri Mail?

1. Ga in Kolibri naar Instellingen en klik op E-mail. Bovenin vind je de knop 'Nieuwe e-mailbox koppelen'. In onderstaand scherm kies je voor IMAP.
  2. Vervolgens wordt er gevraagd om je accountnaam en je e-mail adres in te voeren. Wanneer je dit gedaan hebt klik je op volgende.

3. Je komt nu in een scherm waar je de gegevens kunt invoeren voor de inkomende e-mail.
    Vul daar onderstaande gegevens in:

Inkomende e-mail

Server imap.wazzupmail.com
    Poort 993
    Gebruikersnaam je eigen e-mailadres
    Wachtwoord je eigen wachtwoord
  4. Vervolgens vul je voor de uitgaande e-mail deze gegevens in:

Uitgaande e-mail

Server smtp.wazzupmail.com
    Poort 465
    Gebruikersnaam je eigen e-mailadres
    Wachtwoord je eigen wachtwoord
  5. Ten slotte heb je nog de optie om te bepalen met wie je je e-mailbox wilt delen.

Je kunt nu e-mails ontvangen en versturen vanuit Kolibri. Deze kun je ook weer koppelen aan opdrachten en relaties zodat je e-mails altijd in de tijdlijn van een opdracht en relatie kunt terugvinden. Meer informatie over Kolibri Mail lees je hier.