Opdrachten - hoe dupliceer ik een opdracht?

Het kan voorkomen dat je een koopopdracht ook als huuropdracht wil aanmelden, of een opdracht die verkocht of verhuurd is opnieuw wil aanbieden. Om niet opnieuw alle gegevens in te hoeven voeren kun je de betreffende opdracht dupliceren.

Een actieve opdracht dupliceren

Om een beschikbare koopopdracht ook als huuropdracht aan te melden klik je rechtsboven op de blauwe knop 'Acties' en selecteert 'Dupliceer als huur object'.

Er wordt nu een nieuwe huuropdracht aangemaakt waarin alle van toepassing zijnde gegevens zijn overgenomen van de gedupliceerde koopopdracht. Vergeet niet in tabblad 3 - Financieel de gegevens aan te passen!

Het dupliceren van een beschikbare huuropdracht als koopopdracht werkt hetzelfde.

Een verkochte of verhuurde opdracht dupliceren

Om een verkochte of verhuurde opdracht te dupliceren zal hij eerst gearchiveerd moeten worden. Klik rechtsboven op de blauwe knop 'Acties' en selecteer 'Archiveer'.

Je ziet dat naast de foto de status 'Opdracht' is gewijzigd in 'Gearchiveerd'. Als je nogmaals op de knop 'Acties' klikt krijg je de optie om de opdracht te dupliceren als koop- of huuropdracht. Maak je keuze en de opdracht zal gedupliceerd worden. Je hebt nu weer een actieve opdracht waarin je eventueel gegevens die aangepast moeten worden kunt wijzigen.