Kolibri - Een nieuwbouw project invoeren

Je kunt vanuit Kolibri nieuwbouw projecten aanmelden. Het aanmelden van een nieuwbouw project is onderverdeeld in drie stappen: Het project invoeren, objecttypen toevoegen en de bouwnummers toevoegen. Hieronder ga ik deze stappen met je doornemen.

Stap 1 - Het project invoeren

Ga links bovenin naar de groene knop 'Nieuw' en klik op 'Project'.

• Tabblad - 1 Opdrachtgever
    Hier vul je de gegevens in van de opdrachtgever, eventuele mede-aanmelders en of het een koop of huur project is. Wanneer je deze gegevens hebt ingevoerd klik je op 'Volgende'.

• Tabblad 2 - Project
    Hier vul je de algemene gegevens van het project in. Zoals de naam van het project, de website van het project, de locatie, de bouwnummers, de prijs etc. Deze gegevens worden gekopieerd naar de projecttypen. Projecttypen behandelen we verder op in dit artikel. Klik nadat je deze stappen hebt doorlopen op 'Volgende".

• Tabblad 3 - Marketing
    Hier heb je de mogelijkheid om media toe te voegen zoals je foto's, teksten, plattegronden en eventueel een video/360° foto. Ook beheer je in dit tabblad bij welke mediapartners je dit project aanmeldt.
    Zodra je alles het ingevoerd heb je twee mogelijkheden. Je kunt het project 'Opslaan & Sluiten' wat ervoor zorgt dat het als een concept wordt opgeslagen en niet wordt gepubliceerd. Of je kunt het pand publiceren door rechtsboven in op 'publiceren' te klikken.

Zodra je op 'Publiceren' klikt kom je op de publicatie pagina zoals je hieronder ziet. Wanneer je op 'Project publiceren' klikt wordt het project aangemeld bij de door jou gekozen mediapartners, zoals Funda en je eigen website. Je kunt ervoor kiezen om het project te publiceren en gelijk de objecttypen toe te voegen, of om het project alvast te publiceren zonder objecttypen.

Stap 2 Objecttypen toevoegen

Er zijn twee manieren om de objecttypen toe te voegen aan het project.

De eerste manier:
Zoals hierboven staat omschreven, een objecttype toevoegen door op 'project publiceren en objecttypen invullen' te klikken.

De tweede manier:
Heb je het project in de vorige stap opgeslagen zonder het project te publiceren? Dan vind je het project terug door de naam van het project in de centrale zoekbalk te typen en aan te klikken.

Vervolgens kan je vanuit het dashboard van het project rechts bovenin naar de blauwe knop 'Acties' gaan, en klikken op 'Nieuw object type toevoegen'.

• Tabblad 1 - Type
    Hier voer je in welk objecttype je aanbiedt, zodra je dit hebt ingevuld klik je op 'Volgende'.

• Tabblad 2 - Algemeen
    Hier voer je de maten en eenheden van het objecttype in. De datums van de bouw, verkoop en oplevering. En tot slot de verkoop/verhuur prijs.

• Tabblad 3 - Specificaties
    Dit scherm komt je waarschijnlijk bekend voor, deze is namelijk veelal hetzelfde als het scherm bij het invoeren van een opdracht. Hier specificeer je de ruimtes van het objecttype, de energiegegevens en eventuele bijzonderheden van het objecttype.

• Tabblad 4 - Marketing
    Hier heb je net als bij stap 1 (een project invoeren) de mogelijkheid om je media toe te voegen zoals je foto's, teksten, plattegronden en eventueel een video/360° foto.

Zodra je alles het ingevoerd heb je twee opties, je kunt het type 'Opslaan & Sluiten' wat ervoor zorgt dat het objecttype als concept wordt opgeslagen en niet wordt gepubliceerd. Of je kunt het objecttype publiceren door rechts bovenin op 'publiceren' te klikken.

Stap 3 - Bouwnummers toevoegen

Bouwnummers kun je op twee manieren toevoegen. De eerste manier is om via het dashboard van het project te klikken op de knop 'Bouwnummers toevoegen'.

De tweede manier is om vanuit het dashboard van het objecttype naar de blauwe knop met 'acties' te gaan en te klikken op 'bouwnummers toevoegen'.

Wanneer je hier op klikt opent zich een pop-up waar je de bouwnummers kunt invoeren. De bouwnummers die je toevoegt aan het objecttype hebben dezelfde gegevens als het objecttype zelf. Je kunt later alle gegevens van de bouwnummers individueel aanpassen.

Het verwerken van de bouwnummers kan wat tijd in beslag nemen, afhankelijk van het aantal bouwnummers dat je toevoegt.

Op het moment dat je een bouwnummer aanmaakt wordt deze ook zichtbaar in de lijst met als je opdrachten. Nadat je de bouwnummers hebt toegevoegd kan je in het dashboard van het project klikken op 'Bouwnummers'. Hier vind je een overzicht van alle bouwnummers.
Vanuit dit scherm kan je ieder bouwnummer individueel bekijken/bewerken. Dit werkt op dezelfde manier als dat je gewend bent bij het aanpassen van opdrachten.