Relaties - hoe archiveer of verwijder ik een relatie?

Als een relatie niet meer actief is kan deze verwijderd of gearchiveerd worden. Als een relatie wordt verwijderd zal hij definitief uit Kolibri verwijderd worden, wordt hij gearchiveerd dan wordt hij inactief gemaakt en blijft in Kolibri beschikbaar. Dit laatste heeft als voordeel dat de relatie met één muisklik weer geactiveerd kan worden.

Filter de lijst op actieve relaties en zoek dan de betreffende relatie op. Klik aan de rechterkant van de relatie op het ikoontje met de drie puntjes.

Er verschijnen nu drie knoppen. Door op de rode knop te klikken wordt de relatie definitief uit Kolibri verwijderd. De blauwe knop archiveert de relatie zodat deze beschikbaar blijft als je filtert op inactieve relaties. De groene knop opent het bewerkingsscherm van de relatie zodat de gegevens bijgewerkt kunnen worden.