Huuropdrachten opnieuw aanbieden

Als verhuurmakelaar komt het voor dat je een langdurige samenwerking hebt met een opdrachtgever en je het pand die je voor de opdrachtgever verhuurt meerdere malen mag aanbieden. Om dat opnieuw aanbieden van huuropdrachten makkelijker te maken hebben we de functie 'opnieuw aanbieden van huuropdrachten' gemaakt.

Op tijd op de hoogte

In Kolibri stel je zelf in wanneer je (via het notificatiecentrum) op de hoogte gebracht wilt worden van het (binnenkort) verlopen van een huurtermijn. Hoe je dat doet lees je hier. Op het door jou aangegeven moment ontvang je een notificatie over het verlopen van een huurovereenkomst en kun je de opdracht opnieuw aanbieden of de huurtermijn verlengen.

Huurtermijn verlengen

Wanneer je de huurtermijn wilt verlengen kun je dat op twee manieren doen. Beide via het detailscherm van de opdracht:

1) Via de actieknop. Wanneer een opdracht de status 'verhuurd' heeft kun je altijd via deze knop de huurtermijn wijzigen.

2) Via de widget in het opdracht detailscherm. Dat kan wanneer je de notificatie over het binnenkort verlopen van de huurtermijn hebt ontvangen en wanneer de opdracht de status 'verhuurd' heeft.

Wanneer je de huurtermijn wijzigt krijg je bovenstaand venster te zien. Je kunt hier een nieuwe 'verhuurd tot' datum ingeven en een nieuwe huurprijs. Wanneer je klikt op 'Nieuwe huutermijn opslaan' wordt de nieuwe termijn opgeslagen en blijft de opdracht als verhuurd in Kolibri staan.

Opnieuw aanbieden

Wanneer je opdracht opnieuw op de markt wil brengen omdat je een nieuwe huurder zoekt kun je kiezen voor de actie 1) 'Opnieuw aanbieden' of in de widget in het opdracht detailscherm kiezen voor 2) 'Opnieuw te huur aanbieden':

In het venster dat dan omhoogt komt kun je een nieuwe beschikbaar van en tot datum en een nieuwe huurprijs opgeven. Wanneer je klikt op'Opnieuw te huur aanbieden' zetten we de opdracht klaar als concept zodat je de opdracht kunt controleren voordat je de opdracht online zet op bijvoorbeeld Pararius.

Versies

Wanneer je een opdracht opnieuw hebt aangeboden verschijnt er een nieuwe knop in het opdracht detail scherm: Versies. Zo kun je vanuit 1 dossier makkelijk zien wat er gedurende een periode met het pand is gebeurt. Bij het opnieuw aanbieden van een pand wordt van de volgende onderdelen een kopie gemaakt:

• Alle opdrachtinformatie (inclusief sleutelnummer)
  • Netwerk (zodat je bij 'vorige' versies kunt zien wie de huurder was - en bij een nieuwe versie een nieuwe huurder kunt opgeven)
  • Dossier (zodat je alle documenten die in 'vorige' versies stonden behoudt)

De tijdlijn en gekoppelde zoekers werken overkoepelend aan de verschillende versies van het pand. Zo kun je makkelijk de historie van het pand zien - en wanneer de zoeker nog steeds matcht met de opdracht zie je die ook terug.