Werken met Kolibri in het kort - de instellingen van Kolibri

In deze handleiding leggen we je in het kort uit hoe je Kolibri zo instelt dat je er optimaal gebruik van kunt maken. Hoe de basisfuncties van Kolibri werken vertellen we hier.

Welkom in de wereld van Kolibri

Eerst gaan we Kolibri zo aanpassen dat het optimaal voor je kantoor ingesteld is. Daarna nemen we de belangrijkste functies door.

Inloggen in Kolibri doe je door naar www.wazzupsoftware.com te gaan en rechts bovenin op 'Log in' te klikken en Kolibri te kiezen. Je kunt ook rechtstreeks naar kolibri24.com gaan om in te loggen.

Het optimaal instellen van Kolibri

Als je eenmaal bent ingelogd dan klik je op je naam rechts bovenin en selecteert 'Instellingen'.

Je komt in het overzichtscherm waar je korte gegevens over je kantoor vindt en een linkje naar onze support website waar uitgebreide informatie over het gebruik van Kolibri staat. Aan de linkerkant zie je een menu met alle instellingen.

Het scherm Algemeen

In dit scherm zie je je accountgegevens. Als je je e-mailadres of wachtwoord wilt wijzigen dan kun je dat hier doen.

Een uitgebreide beschrijving van dit scherm vind je hier.

Het scherm Mijn bedrijf

Het scherm Mijn bedrijf bestaat uit drie onderdelen, je kantoorgegevens, je vestigingen en je medewerkers. Je kunt hier gegevens toevoegen en/of wijzigen.

Meer informatie over het scherm Mijn bedrijf zie je op deze pagina.

Het scherm Administratie

Het maken van facturen wordt een stuk eenvoudiger door de instellingen in dit scherm. Welke diensten factureer je, facturen op je eigen briefpapier, automatische factuurnummering en BTW berekening en nog veel meer.

Lees hier hoe je je facturering naar jouw wensen instelt.

Het scherm Gebruik

Dit zijn de dingen waar je in het dagelijks gebruik van Kolibri het meest mee te maken hebt.

Om je agenda zo overzichtelijk mogelijk te houden kun je je afspraken categoriseren, aangeven of er bevestigings e-mails moeten worden verstuurd en hoe lang een afspraak standaard duurt. Een uitgebreide beschrijving lees je hier.

In de instellingen van het notificatiescherm geef je aan welke notificaties je wil ontvangen en wie ze mag verwerken. Meer over de werking van het notificatiescherm en de instellingen daarvan lees je op deze pagina.

In het scherm relatiegroepen beheer je de groepen waarin je relaties kunt indelen. Hierdoor kun je aan een relatie een bepaalde, door jou gedefinieerde rol meegeven. Lees meer over het beheren van relatiegroepen.

Aan de standaard brieven wordt door ons nog hard gewerkt. Zodra deze functionaliteit klaar is lees je er hier meer over.

Matchmail houdt zoekers per e-mail op de hoogte van je aanbod dat aan hun zoekcriteria voldoet. Hoe je dit instelt lees je hier.

In het scherm opdrachten stel je in hoe je je opdrachten wil nummeren in exports en bij het zoeken. Lees er hier meer over.

Kolibri gaat meertalig worden. Op het moment dat de taalkeuze klaar is lees je er hier meer over.

Het scherm Mediapartners

Je wil natuurlijk dat je opdrachten zoveel mogelijk onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen komen. Kolibri stuurt je aanbod automatisch door naar meerdere mediapartners, waaronder Funda.

In het scherm Mediapartners zie je alle partijen waar je je opdrachten naar toe kunt sturen. Hoe je instelt naar welke partners er gepubliceerd gaat worden en of dat geheel automatisch gebeurd wordt hier uitgebreid behandeld.

Het scherm App Xchange

Kolibri App Xchange is een marktplaats voor applicaties van derden binnen Kolibri. Je kan door categorieën bladeren, informatie bekijken en je kan applicaties laten samenwerken met Kolibri.

Op dit moment wordt er nog hard aan gewerkt maar meer informatie kun je alvast hier lezen.