Een Housenet e-mail account toevoegen aan Apple Mail

Als je domeinnaam door ons (Wazzup) beheerd wordt heb je de beschikking over één of meerdere e-mail accounts. In deze handleiding lees je wat dit inhoudt en hoe je Apple Mail moet instellen.

Stap 1 - Account toevoegen

Open Apple Mail en klik linksboven op het tabje 'Mail'. Selecteer 'Voeg account toe'. Je ziet nu een scherm waarin je kunt kiezen uit een aantal mailaanbieders. Kies voor de optie 'Voeg andere Mail account toe'.

Stap 2 - Gebruikersgegevens

In het scherm dat dan opent vul je achter 'Naam' de afzendernaam in die je wil tonen bij het verzenden van je e-mails.
Bij de velden 'E-mailadres' en 'Wachtwoord' vul je het e-mailadres en wachtwoord in dat je van ons hebt gekregen.
Klik op 'Log in'.

De instellingen worden nu geverifieerd maar omdat deze niet automatisch gevonden kunnen worden klik je op 'Volgende'.

Stap 3 - Inkomende mail

In dit scherm kies je bij 'Type account' voor IMAP.

In het veld 'Mail server' voer je het volgende in: imap.wazzupmail.com

Voer verder de gebruikersnaam (meestal het volledige e-mailadres) en het wachtwoord in dat je van ons gekregen hebt.

Klik op 'Volgende'.

Stap 4 - Uitgaande mail

In het veld 'SMTP' vul je het volgende in: smtp.wazzupmail.com

Voer weer je gebruikersnaam em wachtwoord in en klik op 'Volgende'.

Apple Mail zal nu de ingevoerde gegevens testen. Mocht dit niet goed gaan, check dan of alle gegevens goed zijn ingevoerd.

Als alles goed is ingevoerd is je e-mail account toegevoegd aan Apple Mail.