Kolibri - werken met Exchange - referentieobjecten

Exchange is het uitwisselingssysteem van Kolibri. Je kunt in Exchange zoeken in een database van zowel actueel te koop/huur staande als in het verleden verkochte/verhuurde objecten van collega makelaars binnen jouw brancheorganisatie, zodat je referentiepanden kunt vinden voor waardebepalingen en taxaties.

Het doel van Exchange is om je informatie over de markt te geven en om Kolibri gebruikers optimaal te laten samenwerken.

Hoe werkt het?

In dit artikel gaan we er van uit dat je Exchange al naar je eigen wensen hebt ingesteld. Als je dit nog niet gedaan hebt kun je hier lezen hoe je dat doet.

Om Exchange te openen klik je op het cirkel ikoontje rechts bovenin Kolibri.

Je komt nu in het dashboard van Exchange, waar je aan de linkerkant de transacties ziet (meer over mutaties in Exchange lees je hier) en aan de rechterkant het scherm voor de referentiepanden. Dit artikel gaat specifiek over de referentiepanden.

1. Hier lees je in hoeveel panden in je werkgebied je zoekt.
  2. Je kunt zoeken op plaats en/of straat en huisnummer of op postcode.
  3. Als je begint te typen zal Exchange je suggesties doen op basis van de door jou ingevoerde letters. In het tweede tabblad kun je op dezelfde manier zoeken op postcode.
  4. Standaard zoekt Exchange in de complete, historische database. Als je dit vinkje uitzet zoekt Exchange alleen in actief aanbod.
  5. Klik op 'Tonen' als je de zoekcriteria hebt ingevuld.

Exchange toont je vervolgens de resultaten van je zoekopdracht.

Vervolgens kun je de resultaten nog verfijnen door gebruik te maken van de filters aan de linkerkant.

Verder kun je de lijst nog sorteren op datum, prijs of adres. Gebruik hiervoor het filter rechts bovenin.

Wil je van een pand nog meer gegevens weten, klik dan op het fotootje van het pand. Je gaat dan naar de detailpagina.