Kolibri - werken met Exchange - transacties

Exchange is het uitwisselingssysteem van Kolibri. Je kunt in Exchange zoeken in een database van zowel actueel te koop/huur staande als in het verleden verkochte/verhuurde objecten van collega makelaars binnen jouw brancheorganisatie, zodat je referentiepanden kunt vinden voor waardebepalingen en taxaties.

Het doel van Exchange is om je informatie over de markt te geven en om Kolibri gebruikers optimaal te laten samenwerken.

Hoe werkt het?

In dit artikel gaan we er van uit dat je Exchange al naar je eigen wensen hebt ingesteld. Als je dit nog niet gedaan hebt kun je hier lezen hoe je dat doet.

Om Exchange te openen klik je op het cirkel ikoontje rechts bovenin Kolibri.

Je komt nu in het dashboard van Exchange, waar je aan de linkerkant de transacties ziet en aan de rechterkant het scherm voor de referentiepanden. (Meer informatie over de referentiepanden in Exchange lees je hier). Dit artikel gaat specifiek over de transacties.

Op basis van je instellingen zie je aan de linkerkant de transacties in je werkgebied. Bovenin kun je aangeven over welke periode je deze wil zien.

Door op één van de cirkels te klikken ga je naar een lijst met het aanbod dat aan de door jou gekozen categorie en transactieperiode voldoet.

Aan de linkerkant zie de periode en de categorie van je zoekopdracht. Je kunt deze hier aanpassen waardoor ook de lijst met panden aangepast zal worden.

Door op de foto van een pand te klikken ga je naar de detailpagina van het betreffende pand.