Mobiel werken met Kolibri - de Kolibri app

Als makelaar ben je vaak op pad. Natuurlijk wil je ook onderweg je relaties makkelijk kunnen bereiken, zien welke afspraken je hebt, je taken kunnen uitvoeren en je opdrachten kunnen inzien.

Daarom hebben we de Kolibri app voor Android en iOS ontwikkeld zodat je wat onderweg belangrijk is altijd bij je hebt.

Hieronder beschrijven we de belangrijkste functies en mogelijkheden van de Kolibri app.

Het dashboard

Dit is het beginscherm van de app. Hierin zie je in één oogopslag wat er voor vandaag in je agenda staat en de taken die nog open staan. Door op een agenda afspraak of taak te tikken wordt het detailscherm van de betreffende afspraak of taak geopend.

Om het helemaal makkelijk te maken kun je gelijk de route naar een afspraak plannen door op het groene pijltje naast de afspraak te tikken.

Door op de groene + te tikken voeg je eenvoudig relaties, agenda afspraken en taken toe.

Relaties

Het scherm 'Relaties' opent met de lijst met al je relaties. Bovenin kun je deze lijst filteren op acieve/niet actieve, personen of bedrijven en de plaats. In het zoekveld boven de lijst kun je door een naam in te typen zoeken naar een specifieke relatie.

Je kunt met één tik op het groene telefoon ikoontje een relatie bellen. Door op een relatie te klikken ga je naar het detailscherm van die relatie, waar de belangrijkste gegevens van deze relatie bij elkaar staan. Vanuit dit scherm kun je d.m.v. de groene ikoontjes gelijk bellen of de route naar het adres van de relatie plannen.

Door rechtsboven op de link 'Bewerk' te tikken kun je de gegevens van een relatie wijzigen.

Agenda

Dit scherm opent met een handig overzicht van je agenda afspraken voor vandaag, gevolgd door de afspraken voor de volgende dagen. Door op een afspraak te klikken ga je naar het detailscherm. Van daaruit kun je door middel van de ikoontjes bovenin de afspraak annuleren, verwijderen of direct de route naar de afspraak inplannen.

Door op de link 'Bewerk' rechts bovenin te klikken kun je de gegevens van de afspraak wijzigen.

Taken

Hier zie je alle taken die nog open staan. Je kunt de lijst filteren op taken die nog moeten worden uitgevoerd of al zijn uitgevoerd, voor wie de taak is (van jezelf of van een collega) en de categorie waarin de taak valt. Door op het vierkant voor de taak te tikken kun je aangeven dat de taak voltooid is.

Als je op een taak tikt ga je naar het detailscherm, waar je de taak als voltooid kunt aangeven of zelfs verwijderen. Door op de link 'Bewerk' rechts bovenin te tikken kun je de gegevens van de taak aanpassen.

Opdrachten

Met de Kolibri app heb je altijd de informatie van je opdrachten binnen handbereik. Om te beginnen een lijst met al je beschikbare opdrachten. Ben je op zoek naar een specifieke opdracht dan kun je het adres of de postcode invoeren in het zoekveld bovenin.

Je kunt vanuit de lijst direct de route naar een opdracht vinden door op het groene ikoontje naast die opdracht te tikken.

Ben je op zoek naar een lijst met bepaalde opdrachten, bijvoorbeeld alle beschikbare huurpanden of alle bedrijfspanden in een bepaalde plaats, tik dan op de blauwe knop met het filtersymbool. Het scherm met de filters opent. Door een schuifje bij een of meer filters naar rechts te schuiven bepaal je welke opdrachten in de lijst getoond gaan worden. Als je alle filters hebt ingesteld dan tik je op het pijltje links bovenin.

Door op een opdracht te klikken ga je naar het detailscherm van die opdracht met daarin de belangrijkste gegevens. Door op de groene navigatie knop te tikken kun je op en snelle manier naar de opdracht navigeren.

De Kolibri App is beschikbaar voor Android en iOS. Je download de app via Google Play of in de App Store.