Helpcentrum Kolibri en Housenet Housenet Veelgestelde vragen

Cookie: Hoe plaats ik een cookiemelding op mijn website?

Een Housenet website bevat standaard alleen functionele en analytische cookies. Bij deze cookies hoeft er geen toestemming aan de gebruiker gevraagd te worden. Als makelaar kun je er wel voor kiezen om bijvoorbeeld een meetpixel te implementeren of om op een andere manier het surfgedrag van je website bezoekers te volgen. Dit zijn zogenaamde tracking-cookies. In dat geval ben je verplicht om je bezoekers om toestemming voor het gebruik van deze cookies te vragen.

Het eerste dat moet gebeuren is het genereren van de code voor de cookiemelding. Ga hiervoor naar  https://cookieconsent.insites.com/download/  waar je de code kunt genereren. Op deze pagina zie je aan de linkerkant de zaken die je zelf in kunt stellen en aan de rechterkant zie je de code die met die door jou ingevoerde instellingen gegenereerd wordt. Kopieer, als je tevreden bent met je instellingen, de code aan de rechterkant.

Vervolgens ga je naar het CMS van je website naar "Instellingen (1) - Website (2) ". Klik rechts bovenin op het tabje "Aangepast site script" (3) en vervolgens op "Klik om te bewerken" (4) .

Plak de code die je zojuist gekopieerd hebt in het veld "Aangepast site script voor de header" en klik rechts bovenin op de blauwe knop "Opslaan". Je cookiemelding staat nu op je website.

Bijgewerkt: 22 Mar 2019 03:32 PM