Helpcentrum Kolibri en Housenet Kolibri Instellingen E-mail

De instellingen van Kolibri - E-mail

Als je voor de eerste keer naar de e-mail instellingen van Kolibri gaat krijg je de mogelijkheid om een eerste e-mailaccount toe te voegen. Klik rechts bovenin op je accountnaam (1) en selecteer 'Instellingen' (2).

Vervolgens klik je in het instellingenmenu aan de linkerkant op 'E-mail'.

Vervolgens vraagt Kolibri naar je e-mail provider. Maak je keuze en vul de gegevens in die nodig zijn voor jouw e-mail provider. Sla tenslotte de gegevens op.

Je hebt nu een e-mail account aan Kolibri gekoppeld dat je terugziet als je Kolibri even ververst. Wil je nog een account koppelen dan kun je op de blauwe knop 'Nieuwe e-mailbox koppelen' klikken.

Als je een e-mailbox gekoppeld hebt kun je daar nog diverse aanpassingen in aanbrengen. Klik op de drie puntjes aan de rechterkant en daarna op het groene potloodikoontje.

In het pop-upschermpje dat dan opent kun je aangeven wat de naam is die als afzender boven je verstuurde mail komt te staan (1) , of deze mailbox het standaard e-mailadres waar vandaan al je mail vanuit Kolibri verstuurd moet worden (2) , de handtekening die standaard onder je mails moet komen te staan (3)  (meer over instellen en gebruiken van je handtekening lees je op deze pagina ) en in welke map mail moet worden geplaatst die je archiveert (4) .

Let op, het instellen van de afzender naam wordt niet ondersteund door alle e-mai providers!

Verder kun je deze e-mailbox delen met collega's en aangeven welke mogelijkheden deze collega's daarbij hebben. Zo kun je aangeven of ze de e-mails mogen lezen (5) , mogen lezen en een bericht mogen opstellen (6) of mogen leze, opstellen en versturen (7) .

Bijgewerkt: 19 Jul 2019 06:02 PM