Helpcentrum Kolibri en Housenet Kolibri E-mail Koppelen

E-mail koppelen aan Kolibri

Als je voor de eerste keer naar de e-mail instellingen van Kolibri gaat krijg je de mogelijkheid om een eerste e-mailaccount toe te voegen.

Vervolgens vraagt Kolibri naar je e-mail provider. Maak je keuze en vul de gegevens in die nodig zijn voor jouw e-mail provider. Sla tenslotte de gegevens op.

Je hebt nu een e-mail account aan Kolibri gekoppeld dat je terugziet als je Kolibri even ververst. Wil je nog een account koppelen dan kun je op de blauwe knop 'Nieuwe e-mailbox koppelen' klikken.

Als je een e-mailbox gekoppeld hebt kun je daar nog diverse aanpassingen in aanbrengen. Klik op de drie puntjes aan de rechterkant en daarna op het groene potloodikoontje.

In het pop-upschermpje dat dan opent kun je aangeven wat de naam is die als afzender boven je verstuurde mail komt te staan (1), of deze mailbox het standaard e-mailadres waar vandaan al je mail vanuit Kolibri verstuurd moet worden (2), de handtekening die standaard onder je mails moet komen te staan (3) (meer over instellen en gebruiken van je handtekening lees je op deze pagina) en in welke map mail moet worden geplaatst die je archiveert (4).

Let op, het instellen van de afzender naam wordt niet ondersteund door alle e-mai providers!

Verder kun je deze e-mailbox delen met collega's en aangeven welke mogelijkheden deze collega's daarbij hebben. Zo kun je aangeven of ze de e-mails mogen lezen (5), mogen lezen en een bericht mogen opstellen (6) of mogen leze, opstellen en versturen (7).

Bijgewerkt: 19 Jul 2019 05:47 PM