Helpcentrum Kolibri en Housenet Housenet Veelgestelde vragen

E-mail onderbrengen bij Wazzup Software of Office365?

Als je ervoor kiest om je domeinnaam naar Wazzup Software te verhuizen, dan moet je ook beslissen wat je met de e-mailbox(en) die aan die domeinnaam gekoppeld zijn wit doen. Die kun je dan nl. niet meer via je huidige domeinprovider laten lopen.

Je leest hier meer over twee opties, je mail onderbrengen bij Wazzup Software of bij Office365.

Optie 1) E-mail bij Wazzup Software onderbrengen
            Bij jouw website pakket zit de registratie van 1 domeinnaam, inclusief 5 e-mail adressen inbegrepen. Per e-mailbox is 1GB opslag inbegrepen. Dit kun je uitbreiden. Kosten hiervoor zijn 0,90 Euro exclusief BTW per maand per extra GB.

De procedure voor het verhuizen van je e-mail naar Wazzup Software is als volgt (onderstaande acties vinden verspreid over 2 dagen plaats. Jij bent verantwoordelijk voor stap 3, 4 en 5):

1. DAG/STAP

Wat

Wie verantwoordelijk
              1/1

E-mail account wordt verhuisd.

Wazzup Software
              1/2

Je ontvangt van ons de inloggegevens voor je nieuwe e-mail account (deze mail kun je benaderen op je oude e-mail account of op je nieuwe via onze webmail, waarover verderop meer).

Wazzup Software
              2/3

4 tot 5 uur na afronding van stap 1: Van de huidige e-mail account(s) wordt een export gemaakt.

Let op:  Deze stappen kun je zelf doen / door je systeembeheerder laten doen. Zorg in ieder geval dat het goed gebeurt.  Hier uitleg over export/import in Outlook.  Dit komt nauw, heb je er geen vertrouwen in dat je dit zelf kunt vraag dan een externe partij dit voor je te doen. Wij hebben goede ervaringen met  Barion ICT .

Jij
              2/4

Het nieuwe e-mail account wordt aangemaakt in Outlook, Apple Mail, etc. (afhankelijk van wat je gebruikt).

Jij
              2/5

Tot slot wordt het eerder gemaakte export bestand geimporteerd naar  Outlook, Apple Mail, etc. (afhankelijk van wat je gebruikt).

Jij

Wanneer bovenstaande stappen afgerond zijn ben je klaar en maak je gebruik van je nieuwe e-mail account.

Mail benaderen tijdens het proces: Tijdens het overstap proces ontvang je nog e-mail op je oude e-mail account en zal er tegelijkertijd ook al e-mail binnenkomen op je nieuwe e-mail account. Tijdens het proces kun je je oude e-mail account blijven benaderen via je huidige e-mail programma (Outlook, Apple Mail, afhankelijk van wat je gebruikt). Je nieuwe e-mail account kun je benaderen via de webmail:  http://webmail.housenet.nl/webmail/ In de 4 tot 5 uur na afronding van stap 1 zul je merken dat je mail binnen gaat komen op je nieuwe e-mail account en steeds mindern tot niet meer op je oude.

Optie 2) E-mail bij Office365 onderbrengen
            Is je e-mailbox groter dan 5GB aan opslag? Dan kun je het alsnog bij Wazzup Software onderbrengen, echter is ons advies in dat geval om je e-mail onder te brengen bij een email platform als Office365.

Office365 of de overstap daarnaar toe valt niet onder onze diensten. Wij hebben goede ervaringen met Barion ICT

Kostenindicatie voor Office365: 4,80 Euro ex btw p/mnd voor 50GB.

Geen idee hoe groot jouw e-mailbox is/zijn? In Outlook kom je daar zo achter: https://support.office.com/nl-nl/article/hoe-groot-is-mijn-postvak-c76c6ae0-d07f-45da-8d91-0936108895d3