Helpcentrum Kolibri en Housenet Kolibri Opdrachten Invoeren/bewerken

      Tekst - Vraagtekens op Funda

      Heel af en toe komt het voor dat de tekst die je in Kolibri bij een opdracht hebt ingevoerd bij de bijzonderheden op Funda getoond wordt met vraagtekens aan het eind van sommige regels.      Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het feit dat je deze tekst vanuit Word in Kolibri hebt geplakt. Word heeft de neiging om onzichtbare tekens te bevatten die meegeplakt worden. Als Funda deze tekens tegenkomt zullen deze worden weergegeven als vraagtekens.

      Omdat ze in Word onzichtbaar zijn is het onmogelijk om ze in Word te verwijderen alvorens de tekst in Kolibri te plakken. Normaal gesproken is het plakken vanuit Word in Kladblok (voor Windows) of TextEdit (voor de Mac) en van daaruit naar Kolibri te kopiëren voldoende om verborgen code te verwijderen maar in dit geval niet. Ook Kladblok en TexrEdit laten de onzichtbare tekens niet zien.

      Het beste wat je in dit geval kunt doen is om het programma Notepad++ te gebruiken. Dit is een gratis geavanceerde tekstbewerker die je kunt downloaden van https://notepad-plus-plus.org/.

      Als je dit programma hebt geïnstalleerd en je tekst vanuit Word hierin hebt geplakt zie je dat er achter de regels waar Funda een vraagteken laat zien blokjes staan. Verwijder deze blokjes en kopiëer je tekst vanuit Notepad++ naar Kolibri. Sla het pand op en de gewijzigde tekst zal naar Funda gestuurd worden.

      Bijgewerkt: 12 Apr 2019 03:52 PM
      Nuttig?  
      Help ons met het verbeteren van dit artikel
      0 0